.
Nationaal Groenfonds
Postbus 15
3870 DA Hoevelaken

Bezoekadres:
Westerdorpsstraat 68
3871 AZ Hoevelaken

Telefoon: 033 253 9255

Contact

Nationaal Groenfonds, uw natuurlijk financier

Bent u betrokken bij het duurzaam ontwikkelen en beheren van natuur, bos en landschap? Dan kent u zeker het belang van een passende financiering.

Nationaal Groenfonds ontwikkelt en verleent sinds 1994 financiële faciliteiten voor de groene sector. Voor overheden en andere publieke partijen, maar ook voor private partijen en particulieren. Met kennis van financiën en actuele ontwikkelingen, reageert en anticipeert Nationaal Groenfonds met nieuwe financieringsconcepten.

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze accountmanagers.
 

Laatste nieuws 

Gelderland en Groenfonds lanceren 'Lenen voor Natuur'

De provincie Gelderland richt samen met Nationaal Groenfonds het provinciaal fonds ‘Lenen voor Natuur’ op. De provinciale bijdrage is door Nationaal Groenfonds verdubbeld zodat er een budget van 8 miljoen beschikbaar is. Het fonds gaat leningen verstrekken voor natuur- en groene projecten op particuliere landgoederen. Lees het nieuwsitem.

EZ publiceert rapport Nationaal Groenfonds 

Het Groenfonds heeft op verzoek van het ministerie van EZ onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor private en maatschappelijke financiering van natuur en landschap. De resultaten hiervan zijn gepresenteerd aan de Tweede Kamer en het rapport is nu openbaar beschikbaar. Download de kamerbrief van de Staatssecretaris en ons rapport.

Andere actualiteiten

Groenfonds spreker op Nationaal Monumentencongres

Op het Nationaal Monumentencongres op 13 november a.s. is ook Nationaal Groenfonds aanwezig als spreker. Samen met De12Landschappen organiseren wij een fringemeeting over Investeren in natuur en erfgoed. Meer hierover en alle andere activiteiten tijdens dit congres leest u hier. Er zijn nog toegangskaarten beschikbaar, meldt u hier aan.

NMC-logo-350x-2014-RGB.jpg

Groenfonds in het nieuws

Recent zijn een tweetal artikelen verschenen waarin producten van het Groenfonds werden uitgelicht. Dit keer ging het om de Streekrekening en Groengarantie.

Fries Energiefonds van start

Op 2 september hebben SVn en de provincie Fryslân het contract voor het management en beheer van het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE) getekend. Het FSFE is een fonds met een provinciaal startkapitaal van 90 miljoen euro voor duurzame projecten in de provincie Fryslân. SVn werkt hierin samen met Nationaal Groenfonds en e3. Meer over FSFE en het persbericht.

Jaarverslag 2013 nu beschikbaar

Ons jaarverslag over 2013 is beschikbaar. Dit jaar voor het eerst alleen digitaal. Wij kijken terug en vooral vooruit naar alle kansen die er zijn voor natuur en landschap in Nederland. Download en lees ons verslag.

Nieuwe start proefboerderij Zegveld dankzij Nationaal Groenfonds, Rabobank en crowdfunding 

Jarenlang was de proefboerderij Zegveld eigendom van de Wageningen Universiteit. Toen zij de stekker eruit trokken, kwam de boerderij in de verkoop. Een aantal boeren uit de omgeving vond de proefboerderij zo belangrijk voor het Veenweidegebied, dat ze zich organiseerden om de boerderij aan te kopen. Via een unieke financiering van Nationaal Groenfonds, Rabobank en crowdfunding bleef de proefboerderij behouden. 

Voorjaarsboodschap: 2014 is een bijzonder jaar 

"Nationaal Groenfonds wil u blijven inspireren en de innovatieve maatschappelijke financiële dienstverlener zijn. Voor u en alle andere partijen die betrokken zijn bij het ontwikkelen en behouden van natuur en landschap." Dat schrijft onze directeur Jean-Paul Schaaij in zijn Voorjaarsboodschap. Lees de hele Voorjaarsboodschap

Meer nieuws 

Kijk hier voor de laatste nieuwsberichten van Nationaal Groenfonds. 

Aanleveren rentegegevens

Meer informatie, veel gestelde vragen en antwoorden vindt u hier.

Digitale nieuwsbrief 

Wilt u op de hoogte blijven van de projecten en het nieuws van Nationaal Groenfonds? Schrijf u dan nu in voor de digitale nieuwsbrief.

Volg ons op Twitter