.
Nationaal Groenfonds
Postbus 15
3870 DA Hoevelaken

Bezoekadres:
Westerdorpsstraat 68
3871 AZ Hoevelaken

Telefoon: 033 253 9255

Contact

Nationaal Groenfonds

Meerwaarde voor natuur & landschap
lijn website.jpg

Bent u betrokken bij het duurzaam ontwikkelen en beheren van natuur en landschap? Dan kent u zeker het belang van een passende financiering.

Nationaal Groenfonds is de onafhankelijk en maatschappelijk betrokken financier voor natuur en landschap in Nederland. Hierin zijn wij uniek: als enige financier richten wij ons alleen op natuur- en landschapsprojecten.

Lees hier meer over wat wij voor u kunnen doen  

Nieuws en actualiteiten 
lijn website.jpg

Nieuw telefoonnumer

Per 1 december 2015 krijgen wij nieuwe telefoonnummers welke u nu al kunt gebruiken. Ons algemene telefoonnummer wordt 088-253 9255

Symposium 'verantwoord natuurbegraven van levensbelang voor gebruiker en natuur'

Graag nodigen het Nationaal Groenfonds en BRANA (Branchevereniging voor Natuurbegraafplaatsen in Nederland) u uit! Het symposium vindt plaats op woensdag 16 december as. vanaf 13.30 – 16.00 uur in zaal Greenfield’s, Amsterdamsestraatweg 42 in Baarn.
Het symposium besteed onder andere aandacht aan de actuele ontwikkelingen rondom natuurbegraven in Nederland.
Klik hier om de hele uitnodiging te lezen en om u aan te melden

Nationaal Groenfonds voelt zich gesteund door uitkomst rapport Van Vollenhoven

19 november 2015 - In zijn advies ‘Monumenten: Inspiratiebron voor natuur!’ stelt Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven dat er meer duidelijkheid nodig is in het natuurbeleid en de financiering daarvan en pleit hij voor een gebiedsgerichte aanpak. Deze uitkomsten sluiten aan bij de voorstellen uit het Nationaal Groenfonds onderzoek ‘Mogelijkheden voor private en maatschappelijke financiering voor natuur’. Het Groenfonds hoopt dan ook dat de aanbevelingen van Van Vollenhoven bijdragen aan de effectieve financiering van het natuurbeleid.
Klik hier om het persbericht te lezen

Het natuurbeleid moet duidelijker!

16 november 2015 - In zijn advies ‘Monumenten: Inspiratiebron voor natuur!’ stelt Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven dat er meer duidelijkheid nodig is in het natuurbeleid en de financiering daarvan om de samenleving daadwerkelijk te betrekken en te laten bijdragen. Tegelijkertijd moet natuur een onlosmakelijk onderdeel worden van de leefomgeving van mensen, waar ondernemen, beleven en zorg voor die natuur als vanzelfsprekend kunnen samengaan. Daarvoor draagt het advies een nieuw concept voor Nationale Parken aan.
Klik hier om het persbericht te lezen

'Ondernemen met natuur' bundelt

Kun je geld verdienen met natuur? Ja, dat kan, luidt het antwoord van Hans Kamerbeek. Dat is de auteur van het boek ‘Ondernemen met natuur’, dat deze week is gepubliceerd. Kamerbeek heeft maar liefst 350 verdienmodellen, besparingen en tips verzameld uit de praktijk van het natuurbeheer. De Utrechtse gedeputeerde Bart Krol nam het eerste exemplaar maandag in ontvangst, tijdens een bijeenkomst op Landgoed Linschoten.
Klik hier om het persbericht te lezen

Tuintelling viert feest 

12 november 2015 - Tuintelling heeft dit jaar de Nationaal Groenfonds Natuurprijs gewonnen. En ze gaan als een trein! Het radioprogramma Vroege Vogels heeft er onlangs tijdens een uitzending de nodige aandacht aan gegeven.
Het project Jaarrond Tuintelling viert feest. Op de eerste lentezondag ging het van start en nu verwelkomen ze de 5000e deelnemer.
Klik hier om de uitzending Vroege Vogels te beluisteren​

Workshop Crowdfunfing voor natuur

Op 11 december organiseert Crowdfunding VoorNatuur een workshop over crowdfunding voor natuurprojecten.
In deze bijlage leest u meer over de workshop: 11 december 2015 Workshop Crowdfunding VoorNatuur.pdf
Klik hier om op de website van Crowdfunding VoorNatuur te komen, waar u zich kunt aanmelden.
Nationaal Groenfonds is samenwerkingspartner van Crowdfunding VoorNatuur.

Kennismiddag streek- en lokale fondsen

9 oktober 2015 - Op 13 oktober a.s. organiseren Lokale Fondsen Nederland, De Landschappen.nl, Nelly Zuidam Advies en Nationaal Groenfonds een kennismiddag welke in het teken staat van kennismaking, kennisuitwisseling en het onderzoeken van samenwerkingsmogelijkheden van streek- en lokale fondsen. Als financier van deze en andere fondsen werkt het Groenfonds graag mee aan dit soort initiatieven
Klik hier voor meer informatie
KLIK HIER VOOR DE AGENDA

PPM Oost investeert in bouw van tweede bio-energiecentrale in Ede

17 september 2015 - PPM Oost investeert vanuit Innovatie- en Energiefonds Gelderland (IEG) in de bouw van een tweede bio-energiecentrale in Ede. Samen met de eerste bio-energiecentrale aan de Dwarsweg in Ede worden in de loop van 2017 in totaal 15.000 huizen, scholen en bedrijven duurzaam verwarmd.
Dit realiseert PPM Oost vanuit het IEG fonds (Innovatie- en Energiefonds Gelderland), gezamenlijk met de financieringspartners Bank Nederlandse Gemeenten (BNG Bank), MPD Groene Energie en het Nationaal Groenfonds.

Nationaal Groenfonds en Crowdfunding VoorNatuur

2 september 2015 - Het Groenfonds is vanaf 2 september 2015 partner van Crowdfunding VoorNatuur. Met dit partnerschap wil Nationaal Groenfonds nieuwe financieringsvormen voor natuur, landschap en duurzaamheid stimuleren en het draagvlak voor natuur vergroten en versterken.

Innovatieve mestvergister in Leeuwarden

1 september 2015 - Het internationale samenwerkingsverband Biogas-Leeuwarden BV ontvangt een investering van het FSFE (Fûns Skjinne Fryske Enerzjy) en haar partner het Nationaal Groenfonds voor de realisatie van een innovatieve mestvergister op de Dairy Campus. Het Biogas-Leeuwarden project vindt plaats op het terrein van de Wageningen University & Research Centre (WUR) in Leeuwarden.

Meer nieuwsberichten 

  

Lees alle nieuwsberichten
Vroege Vogels

Bestaande klanten

Hebt u vragen over uw incasso of MijnGroenfonds? Klik dan hier

Digitale nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de activiteiten van het Groenfonds? Schrijf u dan in voor onze digitale nieuwsbrief.

Volg ons op Twitter