Genomineerden Natuurprijs 2016 zijn bekend

17-10-2016

De genomineerden voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2016 zijn bekend. Met deze jaarlijkse terugkerende prijs vraagt het Nationaal Groenfonds aandacht voor vernieuwende groene projecten en initiatieven. Het thema van de Natuurprijs is dit jaar ‘Natuur verdient verbinding’. De genomineerde projecten maken kans op de Natuurprijs 2016 van € 10.000,-. De winnaars van de Natuurprijs 2015 worden op 3 november bekend gemaakt.

Ruim twintig inzendingen kwamen dit jaar binnen voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2016. Door natuur te verbinden met andere sectoren en activiteiten brengen we mensen en natuur dichterbij elkaar en komt er een financiële impuls voor het in stand houden van onze natuur. Daarom koos Nationaal Groenfonds als thema voor de Natuurprijs 2016 ‘Natuur verdient verbinding’. Tien projecten combineren dit het beste en zijn genomineerd voor de Natuurprijs 2016.

Genomineerden

De genomineerde projecten zijn (in alfabetische volgorde):


1. Beleef de lente in de klas (Vogelbescherming Nederland)
2. De Natuurlijk verbonden Stad (Binder Daktuinen BV (alliantie ErasmusMC))
3. MTB-routes Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH)
4. Natuur en Flower Power (NatuurWerkgroep Rucphen)
5. Natuur voor Visuele gehandicapten bereikbaar (Bezoekboerderij Het Achterhuis)
6. Seats4silence werken en ontmoeten in de natuur (Zin in Buiten)
7. Sporters voor Natuur (Sportschool de Open Lucht)
8. Terragon (Terragon)
9. Tiny Forest Utrecht (Tiny Forest)
10. Veenland Express voor het Bargerveen (Staatsbosbeheer)

Genomineerd met likes
Dit jaar hebben de inzenders  een motivatiefilmpje gemaakt over hun project. Met deze films konden ze via de website natuurprijs.nl likes verzamelen. De drie projecten met de meeste likes zijn automatisch genomineerd. MTB Project Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (2.513 likes), Beleef de lente in de klas (2.311 likes) en Natuur voor Visuele gehandicapten bereikbaar (1.603 likes) kregen van hun achterban het meeste support.

Natuurprijs 2016
Met de nominatie maken de projecten kans op de Natuurprijs van € 10.000,- of de Aanmoedigingsprijs van € 2.500,-. De winnaar van de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2016 wordt bekend gemaakt op donderdagmiddag 3 november in Hoevelaken. De Nationaal Groenfonds Natuurprijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt.

Meer informatie
Op natuurprijs.nl staat meer informatie over de genomineerde projecten en de andere inzendingen. Daarop zijn ook de motivatiefilms te bekijken.  

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over onze financieringen, neem dan contact op met één van onze collega's.