Financiering van Groenfonds en ASN Bank voor HalloStroom

07-09-2018

HalloStroom uit Gouda biedt huizenbezitters de mogelijkheid om zonnepanelen op hun huizen te leggen, zonder dat daarvoor een directe financiële investering hoeft te worden gedaan. Cliënten kunnen de panelen huren. Daarnaast ontzorgt HalloStroom de cliënten door te helpen de juiste installatie te kiezen en te zorgen voor de aanleg ervan door specialisten. De start financierde HalloStroom met crowdfunding, het Groenfonds en ASN Bank zorgen samen voor de benodigde vervolg financiering. 


Zonnepanelen huren en altijd  de juiste installatie:  de propositie van HalloStroom slaat erg aan en de cliëntenportefeuille groeit enorm. In 2017 heeft HalloStroom ongeveer 800 systemen aangelegd, in 2018 worden dat er zo'n 2.400. En in de komende 3 jaar zullen naar verwachting zelfs 25.000 systemen worden aangelegd. 

Een van de uitdagingen is om de financiën daarin mee te laten groeien. Hallostroom heeft de start kunnen financieren met een aantal succesvolle crowdfunding rondes. Die vorm van financieren kan de huidige sterke groei echter niet meer bijhouden. Daarom heeft het Groenfonds, samen met ASN Bank, voor HalloStroom een meegroei-financiering gerealiseerd, waarmee zij de ambities verder kunnen realiseren. 

Jonas Streng van Hallostroom: "Dankzij deze vorm van financiering staat niets ons meer in de weg om onze groeiambities te realiseren. HalloStroom wil binnen Nederland significant bijdragen aan het versnellen van de hoognodige energietransitie. Voor ieder zonnepaneel dat we installeren is er weer een stukje kolencentrale minder nodig en is de klant weer wat minder afhankelijk van zijn energieleverancier. Wij willen Nationaal Groenfonds en ASN Bank bedanken voor het mogelijk maken van deze financiering en kijken uit naar een duurzame samenwerking."

Sonja van der Eijk, ASN Bank: "Het belooft een mooie samenwerking te worden die het straatbeeld letterlijk kan veranderen. De ‘olievlek’ van zonnepanelen op huizen kan ons niet snel genoeg gaan, daarom stimuleren we de initiatieven die dit mogelijk maken graag. We wensen HalloStroom een zonnige toekomst."

Emile Peters van Nationaal Groenfonds: Wij feliciteren HalloStroom met het behaalde succes en wensen de organisatie toe dat het hiermee de beoogde groei kan verwezenlijken. Nu onze organisaties succesvol hebben samengewerkt in deze financieringsronde, kunnen we vast verder doorgroeien met elkaar."

Meer over HalloStroom


Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over onze financieringen, neem dan contact op met één van onze collega's.