Kennissessie financiering natuurkampeerterreinen 6/4

06-04-2017

Op donderdag 6 april hield Willem Meijers, investment manager van Nationaal Groenfonds, bij de Groene koepel een kennissessie over financiering van natuurkampeerterreinen. De Groene Koepel zet zich in voor een duurzame ontwikkeling van groene verblijfsaccommodaties in Nederland.

"Het was een boeiende bijeenkomst met een leuke mix van deelnemers. Van landgoedeigenaren tot recreatie ondernemers", aldus Willem Meijers. "Centraal stonden de onderwerpen als 'hoe ga je met banken om, is crowdfunding iets voor mij en hoe bepaal je of een investering financierbaar is'. Allemaal onderwerpen waar het Nationaal Groenfonds dagelijks mee te maken heeft. Met voorbeelden uit de praktijk hebben we samen de do's and don'ts doorgenomen van het financieel gezond houden van natuurkampeerterreinen. Een succesvolle bijeenkomst en een prettige samenwerking met De Groene Koepel, die wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar is." 

De kennissessie, speciaal voor ondernemers uit de verblijfsrecreatie, is de zesde uit een serie van kennissessies over De Optimale Natuurcamping. Hierin worden onderwerpen behandeld als groene energie, permacultuur, natuurlijke architectuur en financiering. Deelnemers leren hoe ze het beste rendement uit hun terrein kunnen halen, mét oog voor mens en milieu. Het doel is de ondernemers te stimuleren tot een meer duurzame en toekomstbestendige bedrijfsvoering.

In deze bijeenkomst kwamen Willem de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe kunt u de middelen genereren om de ontwikkelde plannen te realiseren en een financieel gezonde natuurcamping te krijgen en/of behouden?
  • Investeringsplan
  • Welke financieringsmogelijkheden zijn er?
  • Omgevingsanalyse (en wederkerigheidsprincipe)

Meer informatie
Wilt u meer informatie over deze kennissessie of over financiering van verblijfsrecreatie, neem dan contact op met Willem Meijers via 06 51 97 68 30 of per email.