Natuurprijs-genomineerde Erasmus MC wint plek op twee internationale hoofdpodia

24-03-2017

Wat een goed nieuws! Onze natuurprijs-genomineerde uit 2016 Erasmus MC wint samen met EGM architecten een plaats op het hoofdpodium van het congres European Healthcare Design 2017 in Londen, én op het World Congress Design and Health 2017 in Wenen. Van harte gefeliciteerd!

In London kreeg het paper “From wounded City to Healing Environment” veel lof. De prachtige, door Binder groenprojecten ontworpen daktuinen op het Erasmus MC vormen unieke stadsnatuur. Natuur verbonden aan de stedelijke omgeving. Zij maken het verschil tussen desolate zwarte daken en vitale groene daktuinen. Deze daktuinen vormen hiermee de Vitale en Groene stad. Daktuinen waarin je kan recreëren, werken, studeren, herstellen.

In het paper voor Wenen “The salutogenic perspective applied to hospital staff” lag de focus op de faciliteiten en gebouwontwerp en hoe deze bijdragen aan de gezondheid en welbevinden van medewerkers en zo de duurzame inzetbaarheid vergroten.  Lees meer.

Nationaal Groenfonds ondersteunt en financiert al jaren projecten die meehelpen aan de klimaatadaptatie, zowel binnen als buiten het stedelijk gebied. Wij zijn dan ook zeer blij met deze internationale erkenning.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over onze financieringen, neem dan contact op met één van onze collega's.