Nieuwe financiering voor HalloStroom

29-08-2019

HalloStroom uit Gouda helpt particulieren bij de transitie naar een duurzame energiehuishouding. Via HalloStroom kunnen particulieren duurzame energiesystemen huren. 

Het Groenfonds verstrekte eerder een succesvolle financiering aan HalloStroom, samen met ASN Bank.  Met die financieringen heeft Hallostroom door heel Nederland 4.000 zonsystemen aangelegd. Kortgeleden heeft het Groenfonds, ook weer samen met ASN Bank, een (grotere) vervolgfinanciering verstrekt. Daarmee verwacht HalloStroom 25.000 systemen aan te kunnen leggen tot eind 2021. Dat zijn 25.000 huishoudens die met gesloten beurs hun elektravoorziening kunnen verduurzamen. De te realiseren energiebesparing is voor die huishoudens ruimschoots hoger dan de huurtermijnen die zij aan HalloStroom verschuldigde zijn. Win-win-win dus.

Lees verder

Emile Peters, investmentmanager van het Groenfonds: "Wij zijn er trots op de groeiambities van Hallostroom te helpen realiseren. Nederland heeft voor zijn energietransitie verdere opschaling - zoals HalloStroom die al jaren levert - meer dan nodig."

Jonas Streng, een van de oprichters van HalloStroom: "HalloStroom is erg blij om het Groenfonds weer aan boord te hebben voor de vervolgfinanciering. Met behulp van deze financiering gaan we heel veel nieuwe klanten laten profiteren van zelfopgewekte zonnestroom, zonder dat ze daar een investering voor hoeven te doen."

Het verhaal van HalloStroom

Meer over HalloStroom

De financieringen van het Groenfonds voor HalloStroom dragen bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties, met name de betaalbare en duurzame energie

HalloStroom: energiesystemen huren

Verduurzaming voor particulieren: HalloStroom haalt belemmeringen weg

Betrokken partijen

Duurzame Ondernemers

Meer over Duurzame Ondernemers

Werkterreinen

Innovatie

Meer over Innovatie

Duurzame energie

Meer over Duurzame energie