8/6 Nyenrode alumni-avond over energietransitie

24-05-2017

Wie zijn er aan zet om het klimaatverdrag werkelijkheid te maken?

Op 8 juni gaat energiecommissaris Ruud Koornstra in gesprek met oud-studenten Nyenrode over klimaatdoelstellingen en energietransitie. 

Tijdens deze bijeenkomst staan de doelen van het wereldwijd ondertekende klimaatverdrag in Parijs centraal. Want de signalen wijzen erop dat het nieuwe regeerakkoord misschien wel groener wordt dan ooit. Het bedrijfsleven, wetenschappers én de milieucommissies van de politieke partijen zelf vragen erom. Maar wie is nu aan zet?

De volgende vragen komen aan bod:

  • Wie zijn er nu aan zet om de doelen van dit verdrag werkelijkheid te maken?
  • Bedrijven, de regering, allebei?
  • Waar liggen de kansen en de risico’s?
  • Wat moet je als ondernemer verwachten?
  • Moet je wachten of kun je gewoon van start?
  • Welke rol kan en moet de (lokale) overheid hierin nemen?

Sprekers van deze avond zijn Jean-Paul Schaaij, directeur Nationaal Groenfonds en Andrea van de Graafdirecteur Tegenstroom. Beide zijn directeur van een duurzaam investeringsfonds met sterke banden met (lokale) overheden. Jean-Paul Schaaij zal tijdens deze bijeenkomst de rol van groene investeringsmaatschappij toelichten en zijn visie geven op vernieuwing komt van onderaf: het stimuleren van vernieuwende groene projecten om de groene sector in beweging te krijgen.

Energiecommissaris Ruud Koornstra vertelt over de kansen van de energietransitie en zijn visie op wie er aan zet zijn om het klimaatverdrag werkelijkheid te maken.

Meer informatie

Meer over deze Nyenrode- bijeenkomst over energietransitie vindt u hier.

Betrokken partijen

Duurzame Ondernemers

Meer over Duurzame Ondernemers

Werkterreinen

Innovatie

Meer over Innovatie