Rik Breur (Finsulate) genomineerd Uitvinder 2019

07-05-2019

Op 7 mei is bekend gemaakt dat Rik Breur van Finsluate door het Europees Octrooibureau EPO is genomineerd voor de verkiezing van Uitvinder van het Jaar 2019 (European Inventor Award). Dit is een van de meest prestigieuze innovatieprijzen binnen Europa. Breur is genomineerd in de categorie Midden- en Kleinbedrijf. Het is een extra bevestiging dat Breur en zijn collega's met Finsulate met iets heel moois bezig zijn dat belangrijke maatschappelijke impact heeft. De winnaars worden op 20 juni in Wenen bekend gemaakt.

Lees verder

Finsulate is een gifvrije antifouling (geen aangroei van algen, zeepokken etc.) voor met name de scheepvaart. Traditioneel wordt hiervoor verf gebruikt die zware metalen en andere giftige stoffen bevat, die uiteindelijk in het water en milieu terecht komen. De afgelopen jaren heeft Breur zich steeds meer gericht op de pleziervaart, omdat het Finsulate product met name aanslaat bij de steeds milieubewustere consument. "Het feit dat je als jachteigenaar ieder jaar een paar potten giftige verf in het water kiept, stuit steeds meer mensen tegen de borst," aldus Breur. 

Het Groenfonds financierde Finsulate in de opstartfase en is blij dat ook een organisatie als het Europees Octrooibureau de toegevoegde waarde van producten als Finsulate erkent en de uitvinders van dit soort producten de erkenning en waardering geeft die zij van harte verdienen. 

Stemmen voor Breur
Naast de prijs voor Uitvinder van het Jaar is er ook een prijs voor de Publiekslieveling. Dat geeft de mogelijkheid om zelf op Rik Breur en Finsulate te stemmen

Persbericht van het Europees Octrooibureau

Artikel over de nominatie bij Innovation Origins 

Finsulate werd vorig jaar uitgeroepen tot Hiswa Product 2018.


Finsulate levert direct winst op voor het ecosysteem doordat er geen gifstoffen in het water terecht komen. De financiering van het Groenfonds van Finsulate draagt ook bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties, met name de kwaliteit van leven in het water.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over onze financieringen, neem dan contact op met één van onze collega's.