Ester de Boer

Manager Mid-, Backoffice & IT

06 20 42 75 03e.boer@nationaalgroenfonds.nlLinkedIn profiel

Na jarenlang bij de Rabobank en zusterorganisaties van het Groenfonds gewerkt te hebben, maakte ik in 2007 de overstap naar het Groenfonds zelf. Ik wilde mijn bedrijfseconomische achtergrond en ervaring in het financieringsvak gaan inzetten voor de prachtige, Nederlandse natuur.

Binnen het Groenfonds heb ik inmiddels vele functies bekleed; van medewerker binnendienst, interne accountmanager/kredietanalist tot proces & projectmanager. Sinds 2016 ben ik verantwoordelijk voor de afdelingen Mid-office, Back-office en in 2019 is daar de afdeling IT bij gekomen. Deze 3 afdelingen vertegenwoordig ik tevens in het Groenfonds managementteam.

Toelichting

Nu ligt wat de afdeling IT doet redelijk voor de hand, maar wat het Groenfonds verstaat onder de afdeling Mid-& Back-office behoeft wellicht enige toelichting. De interne accountmanagers en de medewerkers bijzonder beheer vallen onder de Mid-office. De interne accountmanagers ondersteunen de investmentmanagers en richten zich met name op de kredietanalyse, het opstellen van het kredietvoorstel, het opstellen van leningsdocumentatie en het uitboeken van de financiering.

De medewerkers administratieve binnendienst vallen onder de Back-office. Zij nemen, na de uitboeking, het financieringsdossier van de interne accountmanagers over en houden zich bezig met het verdere beheer van de financiering. Te denken valt aan het incasseren van rente en aflossing en mutaties op de financiering. Daarnaast richten zij zich ook op de administratieve, periodieke afsluitingen en de managementrapportages.

Ester verder

Na stil gestaan te hebben bij wat ik binnen het Groenfonds doe, nog een klein kijkje in wat mij privé bezighoudt. Al jaren achtereen maak ik samen met mijn man ieder jaar een reis naar steeds een ander continent. Onze gezamenlijke liefde voor de natuur staat dan centraal; wij reizen in dat land van nationaal park naar nationaal park en proberen grote steden zoveel mogelijk te vermijden. Duiken en snorkelen staan ook altijd op het programma, want ook de onderwaterwereld vinden wij ontzettend fascinerend. In 2019 zijn wij vol passie aandeelhouder geworden van een natuurreservaat in Botswana, waar wij als vrijwilliger aan diverse duurzame natuurbeschermingsprojecten meedoen. 

In Nederland kunnen wij ons hart helemaal kwijt in het zeilen, ieder weekend gaan wij met onze zeilboot op pad en varen wij door en langs de mooiste natuur. Zo kan ik dus zowel in mijn werk als privé mijn liefde voor de natuur helemaal terug laten komen.


Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over onze financieringen, neem dan contact op met één van onze collega's.