Ferry Pankras

Investment manager

088 253 9216 / 06 51 43 01 73f.pankras@nationaalgroenfonds.nlLinkedIn profiel

Ik ben Ferry Pankras, een geboren en getogen Westfries. Ik heb 21 jaar bij BNG Bank gewerkt, waarvan de laatste 13 jaar als projectfinancier in infrastructuur, andersoortige concessieprojecten, in conventionele en vooral de laatste jaren veel in hernieuwbare energieprojecten. 

De kennis die ik daarbij opgedaan heb, kan ik gebruiken om nieuwe duurzame en circulaire initiatieven te versnellen. Omdat meestal ook andere financiers benodigd zijn om een project van de grond te krijgen, is mijn netwerk van regionale fondsen, investeerders en (duurzame) projectfinanciers erg handig. 

Oog hebben voor de belangen van de verschillende vermogensverschaffers, die kennis neem ik mee in de structurering van financieringen. Ik ben in staat om snel tot de kern van de risico analyse door te dringen en pragmatische oplossingen aan te dragen voor issues die bijvoorbeeld in een due diligence fase aan het licht komen. Ook als de zaken uiteindelijk wat minder lopen dan verwacht, is deze bagage handig.   

Ik houd er niet van om mensen aan het lijntje te houden en ik ben redelijk straight forward in mijn communicatie. Ik vertaal de financieringsvraag binnen de kaders van mijn organisatie om te komen tot mooie duurzame transacties.

Het realiseren van projecten samen met enthousiaste initiatiefnemers, daar krijg ik energie van. Benader mij of een van mijn collega investment managers als u de mogelijkheden voor een financiering van het Nationaal Groenfonds wilt verkennen!

Ik hoop u snel eens te spreken!

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over onze financieringen, neem dan contact op met één van onze collega's.