Emile Peters

Investment manager

088 253 9255 / 06 29 60 46 08e.peters@nationaalgroenfonds.nlLinkedIn profiel

Mijn naam is Emile Peters en sinds oktober 2016 ben ik verbonden aan het Nationaal Groenfonds. In de rol van Investment Manager help ik het Revolverend Fonds onze investeringen uit te breiden met duurzame energieprojecten.

Ruim 17 jaar projectervaring breng ik mee. Zo werkte ik in de loop der jaren voor banken die projecten financieren (UBS), voor investeringsfondsen die in energieprojecten investeerden (Conservation Finance International), en voor organisaties die energieprojecten helpen ontwikkelen en structuren (PwC en Triple Bridge). Door deze brede ervaring en een oplossingsgerichte aanpak, geef ik transacties zodanig vorm dat alle betrokkenen er hun wensen in kunnen terugvinden. Daarmee streef ik ernaar de slagingskans van de transacties te verhogen.

Naast mijn werkzaamheden voor het Groenfonds, doceer ik het vak Project Finance aan de TU Delft. Dat brengt me een mooie combinatie van theorie en praktijk.

Ik heb bewust gekozen voor het Groenfonds omdat de volgende Groenfonds thema’s mij op het lijf zijn geschreven:

  • VERBINDEN (van financiering met energietransitie en de groene leefomgeving, van bevlogen duurzame ondernemers met succesvolle ontwikkelaars en met financiers);

  • VERSNELLEN (van de hoognodige energietransitie); en

  • VERNIEUWEN (af van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, slimmer en meer verantwoordelijk omgaan met de ons gegeven middelen).

Mijn netwerk en ervaring zet ik in het Groenfonds te helpen de juiste investeringen kunnen doen, investeringen die deze thema’s helpen bewerkstelligen.

Daarnaast spreekt het me aan dat de cultuur en aanpak van het Groenfonds erop zijn gericht om op deze gebieden tastbare resultaten te laten zien. Bevlogenheid, flexibiliteit en kennis van zaken zijn daarbij onontbeerlijk.

Gerelateerd nieuws
Expertises

Innovatie

Meer over Innovatie

Duurzame energie

Meer over Duurzame energie

Contactpersoon voor

Duurzame Ondernemers

Meer over Duurzame Ondernemers

Voorloper in geothermie draait volop

Ammerlaan The Green Innovator geothermie financiering Nationaal Groenfonds Gemeente Pijnacker

Windkracht 6: nieuwe windmolens Zeeland

Windkracht 6: meer Zeeuwse bedrijven over op windenergie

Groenfondsklant verhuurt energiesystemen

Verduurzaming voor particulieren: HalloStroom haalt belemmeringen weg

Rooftop Energy: zonnepanelen voor bedrijven en organisaties

Zonnecentrales op het dak: vanaf dag 1 duurzaam rendement!