Evert Tibbesma

Controller

06 30 81 32 94e.tibbesma@nationaalgroenfonds.nlLinkedIn profiel

Mijn naam is Evert Tibbesma en sinds begin 2017 ben ik senior controller bij Nationaal Groenfonds. Naast mijn werk zijn hardlopen, fietsen en wandelen door de natuur & aan het strand mijn belangrijkste hobby’s en activiteiten.

Bij het Groenfonds houd ik me onder meer bezig met het adviseren bij strategische beleidsvorming & controlling en de doorvertaling hiervan in een financiële meerjarenbegroting, alsmede de risicobeheersing en kostensturing. Als MT-lid ben ik de trekker van het financiële beleid.

Na mijn dagopleiding heb ik me vooral in de avonduren verder geschoold op het vlak van beleidsplanning & controlling, leiderschap & management. Mijn MBA rondde ik af in 2006. Vanuit de schoolbanken ben ik bij de Rabobank aan de slag gegaan. Hier ben ik tot eind 2016 werkzaam geweest bij diverse lokale banken, waarvan de laatste 15 jaar in de functie van directeur bedrijfsmanagement. Tijdens die periode heb ik ruime ervaring opgedaan binnen het bankwezen, iets wat ik erg goed kan inzetten in mijn uitdagende functie bij het Groenfonds.

De missie en ambitie van onze stichting, ’een bijdrage leveren aan de kwaliteit van onze groene leefomgeving’, sluit naadloos aan bij de wijze waarop ik in het leven sta. We verspillen nog te veel en onze grond- en afvalstoffen kunnen we nog veel duurzamer inzetten. De Nederlandse natuur is prachtig en dat moeten we zo houden. Of liever nog, uitbreiden!

Ik wil mijn bijdrage leveren aan een groene leefomgeving door onze groene vraagstukken en uitdagingen met een helicopterview aan te vliegen. En dan vooral op een verbindende wijze met collega’s mee te denken over hoe we die groene ambities voor onze klanten ook daadwerkelijk binnen de door ons gestelde kaders waar kunnen maken. Wat is er nou mooier dan je kennis & ervaring en je persoonlijke levensvisie te kunnen combineren in je werk?

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over onze financieringen, neem dan contact op met één van onze collega's.