Willem Meijers

Investment manager

06 51 97 68 30w.meijers@nationaalgroenfonds.nlLinkedIn profiel

Als investment manager draag ik maatwerkoplossingen aan voor financiële knelpunten in de groene ruimte. Ik creëer en koppel netwerken om de realisatie van "groen" beleid te bevorderen. Door gericht te adviseren, help ik om bestaande denkkaders te doorbreken en zo tot alternatieve oplossingen te komen.

Ik houd mij met name bezig met het ontwikkelen van nieuwe financieringsconcepten en nieuwe markten op het gebied van verdienen met natuur. Een van deze markten betreft het (risicovol) financiering van projecten die biomassa uit natuur en landschap verwerken (vergisten, verbranden en opwaarderen). Anderzijds richt ik mij op innovatieve, duurzame projecten met een duidelijke meerwaarde voor natuur en landschap. 

Momenteel ben ik ook fondsmanager Visserij Investeringsfonds Nederland (VIN). Dit betreft een klein investeringsfonds gericht op de verduurzaming van de visserijsector waarvoor Nationaal Groenfonds het beheer doet. De middelen voor het fonds komen uit het EVF (Europees Visserij Fonds). Het fonds was opengesteld tot eind oktober 2016 en loopt tot eind 2021.

Nationaal Groenfonds biedt mij de mogelijkheid om op een breed terrein bezig te zijn met verduurzaming en binnen de doelstelling van het fonds te zoeken naar de mogelijkheden om projecten tot financial close te brengen. Dit is veelal een leuke en uitdagende klus waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan.


Gerelateerd nieuws
Expertises

Innovatie

Meer over Innovatie

Duurzame energie

Meer over Duurzame energie

Circulaire economie projecten

Meer over Circulaire economie projecten

Verduurzamen zorg

Meer over Verduurzamen zorg

Contactpersoon voor

Duurzame Ondernemers

Meer over Duurzame Ondernemers

Value Maritime: uniek reinigingssysteem voor reders

Value Maritime: uniek reinigingssysteem voor reders die willen vergroenen

Umincorp: zuiver plastic

Plasticafval op een hoogwaardig wijze scheiden. Beter voor ons milieu.

AlgaSpring: microalg in strijd tegen overbevissing

Investering helpt algenkweker AlgaSpring over het kantelpunt.