Eelco Blonk

Investment Manager

Als investment manager onderzoek ik de financieringsmogelijkheden van bedrijven of projecten om duurzame impact in Nederland te bewerkstelligen. Dit is relatief breed; echter de kern betreft de sectoren energietransitie en circulaire economie in het algemeen.

Mijn achtergrond ligt in het bankwezen, echter ook in het internationaal investeren van private equity. Aangezien het risicoprofiel van het Groenfonds niet te vergelijken is met het risicoprofiel van klassieke Nederlandse banken, zijn er bij het Groenfonds veel meer interessante mogelijkheden voor bedrijven of projecten die duurzame impact in Nederland willen creëren. Dit in samenwerking met financiële partijen die een soortgelijke strategie hanteren.

De transacties waar ik vooralsnog bij betrokken ben geweest, hebben allen directe duurzame impact in Nederland. Dit kan in termen van CO2-reductie worden uitgedrukt of via andere parameters op basis van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Uiteindelijk kan ik mijn kennis consolideren bij een Nederlandse professionele partij als het Groenfonds en zo mijn steentje bijdragen voor de volgende generaties aan een schoon en groen Nederland.