Cursus groen erfgoed: een kennismaking

Deze cursus wordt georganiseerd door de Erfgoedacademie en is bedoeld voor (startende) erfgoedprofessionals die te maken krijgen met groen erfgoed van historische tuinen en parken. Aanmelden kan via de website van de Erfgoed Academie.

De eerder uitgestelde cursus groen erfgoed staat gepland op 8 april 2021 en is online.

Landgoed Amelisweerd

Over de cursus groen erfgoed

In deze cursus leert u niet alleen hoe belangrijk het hebben van kennis is over het groene erfgoed, maar leert u welke vaardigheden nodig zijn om met respect de groene erfgoedwaarden in stand te kunnen houden. Deze kennis en kunde zijn nodig bij de samenwerking met partijen en voor het leggen van verbindingen tussen partijen die zich bezig houden groen erfgoed. Dat kan binnen organisatie zijn zoals stedenbouwkundigen, beheerders, collega’s uit het sociaal domein, vergunningverleners of toezichthouders, en ook daar buiten. Denk daarbij aan eigenaren, ontwikkelaars, ontwerpers, vrijwilligers en gebruikers.

Deze cursus verkent het speelveld en biedt inzicht op het gebied van proces, inhoud en komt aan de hand van actuele voorbeelden met praktische tips, zodat u zelf ook aan de slag kan om de positie van Groen Erfgoed in uw gemeente of regio te versterken.

Foto: Landgoed Amelisweerd, bron: Erfgoed Academie

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder

Dorit Bouwman
Dorit Bouwman
Adviseur (marketing-)communicatie