Ioniqa in NRC

Om verder te komen naar een circulaire economie zijn nieuwe technieken nodig. Een voorbeeld daarvan zijn een aantal toepassingen voor de chemische recycling van plastic. Het Eindhovense bedrijf en Groenfondsklant Ioniqa weet PET plastic zo te recyclen dat zelfs de kleurstoffen uit het restmateriaal gehaald worden en er helder plastic overblijft. Dat is dan weer als nieuw plastic te gebruiken voor de voedingsindustrie en andere toepassingen.

Door deze techniek verandert plastic afval in een waardevolle en hoogwaardige grondstof. En vermindert daardoor de hoeveelheid (plastic) zwerfafval. Belangrijke redenen voor het Groenfonds om, samen met onder andere RVO Nederland, de uitbreiding van de fabriek van Ioniqa te financieren. In NRC verscheen een artikel over de techniek van Ioniqa. Het artikel in NRC van 19 april 2019.

Ioniqa

In het kort

Ioniqa levert een belangrijke bijdrage aan het verminderen van plastic afval en daarmee aan duurzame productie en consumptie, zoals weergegeven in de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder