Nieuwe financiering voor HalloStroom

HalloStroom uit Gouda helpt particulieren bij de transitie naar een duurzame energiehuishouding. Via HalloStroom kunnen particulieren duurzame energiesystemen huren.

Het Groenfonds verstrekte eerder een succesvolle financiering aan HalloStroom, samen met ASN Bank. Met die financieringen heeft Hallostroom door heel Nederland 4.000 zonsystemen aangelegd.

Nieuwe financiering voor HalloStroom

Energiebesparing voor 25.000 huishoudens

Kortgeleden heeft het Groenfonds, ook weer samen met ASN Bank, een (grotere) vervolgfinanciering verstrekt. Daarmee verwacht HalloStroom 25.000 systemen aan te kunnen leggen tot eind 2021. Dat zijn 25.000 huishoudens die met gesloten beurs hun elektravoorziening kunnen verduurzamen. De te realiseren energiebesparing is voor die huishoudens ruimschoots hoger dan de huurtermijnen die zij aan HalloStroom verschuldigde zijn. Win-win-win dus.

Vervolgfinanciering voor zelfopgewekte zonnestroom

Emile Peters, investmentmanager van het Groenfonds: “Wij zijn er trots op de groeiambities van Hallostroom te helpen realiseren. Nederland heeft voor zijn energietransitie verdere opschaling – zoals HalloStroom die al jaren levert – meer dan nodig.”

Jonas Streng, een van de oprichters van HalloStroom: “HalloStroom is erg blij om het Groenfonds weer aan boord te hebben voor de vervolgfinanciering. Met behulp van deze financiering gaan we heel veel nieuwe klanten laten profiteren van zelfopgewekte zonnestroom, zonder dat ze daar een investering voor hoeven te doen.”

De financieringen van het Groenfonds voor HalloStroom dragen bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties, met name de betaalbare en duurzame energie.

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder