PS Loop maakt piepschuim circulair

In Terneuzen is op 14 maart de eerste paal in de grond gegaan voor de piepschuim (EPS) upcycle fabriek PS Loop. In deze fabriek zal piepschuim met gifstoffen weer teruggebracht worden tot grondstoffen voor nieuw materiaal.

De fabriek is ontstaan uit een Europees samenwerkingsverband waarbij bedrijven en partijen uit de hele EPS keten (van grondstof tot verwerking) betrokken zijn. Het samenwerkingsverband, de Europese Unie en de provincie Zeeland financieren deze fabriek samen met de Rabobank en het Nationaal Groenfonds.

PS Loop maakt piepschuim circulair

Een mooie stap op weg naar de circulaire economie

In de jaren ’70 werd piepschuim met een broomhoudende brandvertrager veel toegepast als isolatiemateriaal in woningbouw. Bij renovaties wordt deze isolatie vervangen. Omdat dit piepschuim de giftige – en inmiddels verboden – broomhoudende brandvertrager bevat, was tot nu toe de enige oplossing om het piepschuim onder hoge temperaturen te verbranden. PS Loop zorgt ervoor dat vrijwel al het materiaal weer voor nieuwe toepassingen geschikt is. Het is een mooie stap op weg naar de circulaire economie. Het Groenfonds levert hier met deze financiering graag een bijdrage aan.

Lees meer over de start van de bouw van de fabriek (bron: BN De Stem Zeeuws-Vlaanderen) en in de Provinciale Zeeuwse Courant. Dit project sluit aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties, met name de verantwoorde productie.

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder