Voormalig start-up VIN naar de beurs

Een paar jaar geleden meldde start-up Kingfish zich met een plan voor een innovatieve viskwekerij bij het Visserij Investeringsfonds Nederland (VIN). Het Groenfonds, dat het fondsmanagement voor VIN verzorgt, beoordeelde de plannen en verstrekte via VIN de financiering.

Nu, vier jaar later, bereidt Kingfish Company zich voor op een beursgang bij de Noorse effectenbeurs Merkur. Kingfish wil met de beursgang voldoende geld aantrekken om een forse (internationale) groeispurt te maken. Zo zijn er concrete plannen voor uitbreiding van de huidige Zeeuwse fabriek en voor nieuwe viskwekerijen in de Verenigde Staten.

Visserij Investeringsfonds Nederland

Duurzame viskweek

Kingfish kweekt de vissoort Dutch yellowtail, een makreelachtige soort. Het water voor de kweek wordt gezuiverd via een eigen methode en het bedrijf kweekt de vis zonder gebruik van antibiotica. Een duurzame en zeer innovatieve manier van viskweek. Daarnaast wordt kweekvis gezien als een duurzamer alternatief voor de intensieve veehouderij. Met die duurzame voorsprong wil Kingfish nu verder de wereld in. De komende beursgang is een eerste stap daartoe.

Bron beeldmateriaal: Visserij Investeringsfonds Nederland

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder