Revolverend fonds

Nationaal Groenfonds verstrekt leningen die de kwaliteit van onze groene leefomgeving verbeteren. Denk daarbij aan natuur en landschap, lucht water, biodiversiteit en beleving.  Deze leningen verstrekken wij uit ons Revolverend Fonds.

Hoe werkt het?

Uit het Revolverend Fonds worden tijdelijk middelen beschikbaar gesteld. Deze middelen – in de vorm van leningen- worden terugbetaald tegen een (lage) rente . De middelen die in het Revolverende Fonds terugvloeien, kunnen vervolgens opnieuw worden uitgezet voor groene projecten. Het voordeel is dat de middelen tot in lengte van jaren - oneindig feitelijk - inzetbaar blijven. Met een Revolverend Fonds maakt eenmalig subsidiëren plaats voor duurzaam financieren.

Succes onafhankelijk bewezen

Eind 2014 verscheen het rapport 'Leren van beleidsinstrumenten voor ondernemen met natuur'Onderzoekers van Alterra en LEI (onderdeel Wageningen UR) hebben hierin de werking van het Revolverend Fonds van het Groenfonds onder de loep genomen. In dit rapport beschrijven zij effecten als toegenomen natuurrealisatie, ontstaan van nieuwe natuur-combinaties, vermindering van publieke investeringen en toegenomen maatschappelijke welvaart. Daarnaast zien zij dat het Groenfonds vaak de eerste financier is die een lening geeft aan een initiatiefnemer, en daarmee de‘ koudwatervrees’ bij andere investeerders en financiers wegneemt.


Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over onze financieringen, neem dan contact op met één van onze collega's.

Contact
Adresgegevens:
Nationaal Groenfonds
Postbus 2207
3800 CE  Amersfoort

Bezoekadres:
Utrechtseweg 12
Routebeschrijving (klik)

Kamer van Koophandel:
41158594

Contact algemeen:
088 253 9255
Stuur ons een e-mail

Contact Binnendienst:
088 253 9266
E-mail de Binnendienst


English