Wat doen wij

Nationaal Groenfonds zet zich in voor een groener Nederland met diensten op het gebied van financiering, draagvlak, advies en financieel beheer. Wij zijn een maatschappelijke onderneming en groene investeringsinstelling, die een bijdrage wil leveren aan het verbeteren van de kwantiteit en kwaliteit van onze groene leefomgeving.

Het Groenfonds ontwikkelt financiële instrumenten en slaat een brug tussen publieke middelen en private middelen door (financiële) drempels weg te nemen. Daarmee maken we ontwikkeling en behoud van natuur en landschap eerder en op grotere schaal mogelijk. Onze unieke combinatie van kennis over groen en geld versnelt projecten, verbindt partijen en biedt inzichten die rendement opleveren voor de groene leefomgeving in de breedste zin van het woord: natuur, landschap, lucht, water, biodiversiteit en beleving.

Versnellen

Een project dat sneller start of een korte doorlooptijd heeft, kent een grotere slagingskans en daarom is versnellen belangrijk. Vanuit onze kerntaak als financier helpen wij projecten met het vinden van een passende financiering en beperken daarmee zowel financiële als organisatorische en politieke risico’s.

Verbinden

Samen sta je altijd sterker. Of het nu gaat om kennis, ervaring of geld. Daarom verbinden wij actief mensen en organisaties met elkaar, ideeën met geld, publiek met privaat en uitdagingen met oplossingen. Hierbij brengen wij onze kennis in als adviseur en als partner.

Vernieuwen

De verschuiving van sectorale naar integrale plannen vraagt om een vernieuwende aanpak bij groen financieren. Vanuit onze expertise op het gebied van geld en groen kijken wij met een verfrissende blik naar processen en financiële mogelijkheden en bundelen wij belangen en geldstromen.

Verdienen

De groene sector moet op eigen benen staan, dat is ons motto. Alleen dan is groen financieren ook echt duurzaam financieren. Daarom kijken wij kritisch naar rendement voor mens, dier en plant én het rendement in euro’s. Maatschappelijk en financieel rendement voor zowel de partijen waar wij onze producten en diensten voor inzetten als voor het Groenfonds.

Wij doen dit op een onafhankelijke, betrouwbare en deskundige wijze, op een bevlogen, vindingrijke en verbindende manier. Zonder winstmaximalisatie als oogmerk. Wat wij verdienen wordt toegevoegd aan ons Revolverend Fonds, waaruit opnieuw financieringen voor groene doelen worden verstrekt. Zo zijn we ook financieel duurzaam.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over onze financieringen, neem dan contact op met één van onze collega's.

Contact
Adresgegevens:
Nationaal Groenfonds
Utrechtseweg 12
Routebeschrijving (klik)

Kamer van Koophandel:
41158594

Contact algemeen:
088 253 9255
Stuur ons een e-mail

Contact Binnendienst:
088 253 9266
E-mail de Binnendienst

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

English