Groene daken

Klimaatadaptatie zorgt ervoor dat we droge voeten houden, of juist water in droge perioden.  Het Nationaal Groenfonds investeert in projecten die meehelpen aan de klimaatadaptatie, zowel binnen als buiten het stedelijk gebied. Binnen stedelijk gebied kan het gaan om bijvoorbeeld groene daken. 

Voordelen van groene daken en gevels

Deze groene daken en gevels vangen water op, waardoor rioolsystemen ontlast worden. Ook houden zij water langer vast, zodat bij langdurige droogte nog water in de stad is. Hierdoor vermindert de hittestress. Ook kunnen groene daken en gevels fijnstof afvangen en zorgen zij, bij de juiste samenstelling, voor meer biodiversiteit in de stad. Zo bieden daken en gevels met bloeiende planten voedselbronnen voor de bijen.

Financiering van vergroening gebouwen

Het Groenfonds financiert in bepaalde gevallen (een deel van) de investeringen voor groene daken. Daarbij kan het ook gaan om cofinanciering met een andere partij. Ook combinaties met bijvoorbeeld horeca op groene daken zijn mogelijk. Neem contact op met een van onze specialisten voor meer informatie over de mogelijkheden.


                  

Bekijk onze financieringen

Nationaal Groenfonds verstrekt leningen aan organisaties en ondernemingen die zich inzetten voor de verbetering van de kwaliteit van onze groene leefomgeving. Bekijk onze mogelijkheden.

Kino Rotterdam: klimaatadaptieve tuin

Klimaatadaptatie: groen in de stad helpt!

Betrokken partijen

Duurzame Ondernemers

Meer over Duurzame Ondernemers

Gemeenten

Meer over Gemeenten

Greenports

Meer over Greenports