Landgoedontwikkeling

Het Groenfonds ondersteunt landgoedeigenaren bij het beheren en ontwikkelen van hun landgoed. Nederland is rijk aan prachtige landgoederen, buitenplaatsen en kastelen. Deze landgoederen zijn vaak al eeuwen in het bezit van een familie, maar soms bestaat een landgoed ook pas net. Nationaal Groenfonds biedt u, als landgoedeigenaar, ondersteuning bij het beheren van uw landgoed, maar wij kunnen u ook helpen bij bijvoorbeeld landgoedontwikkeling. 

Financiele ondersteuning bij landgoedontwikkeling

Nationaal Groenfonds kan u, wanneer u een nieuw landgoed of nieuwe buitenplaats wilt stichten, ondersteunen bij:

  • Het financieren van grondeigenaren die bereid zijn om natuur op eigen grond te ontwikkelen.
  • Het financieren van landgoederen met voordeel voor natuur en landschap.
  • Het financieren van de aankoop van gronden voor natuur- en landgoedontwikkeling.

Rendabel verdienmodel voor financiering beheer en onderhoud landgoed

Wilt u geen nieuw landgoed realiseren, maar wilt u uw huidige landgoed behouden? Dan biedt het Nationaal Groenfonds u ook graag de helpende hand. Om uw landgoed te kunnen behouden en een toekomst te geven, zijn nieuwe verdienmodellen en creatieve financieringsoplossingen noodzakelijk. Deze verdienmodellen worden opgezet om het beheer en onderhoud van uw landgoed in de toekomst te kunnen blijven financieren.

Verdienmodel: Exploitatie van landgoed

De nieuwe verdienmodellen kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op het exploiteren van horeca. Wilt u in een leegstaand pand op uw landgoed een workshopruimte creëren, om de beheerderskosten van uw landgoed te kunnen bekostigen? Met ruim 20 jaar ervaring zijn wij de financieringsspecialist als het gaat om het financieren van rendabele verdienmodellen.

Meer informatie?

Wilt u samen met een van onze specialisten een verdienmodel opstellen of bent u benieuwd naar de financieringsmogelijkheden van het Groenfonds? Neem dan contact op met een van onze investmentmanagers. U vindt de contactgegevens op deze pagina onder het kopje 'Specialisten'.

Bekijk onze financieringen

Nationaal Groenfonds verstrekt leningen aan organisaties en ondernemingen die zich inzetten voor de verbetering van de kwaliteit van onze groene leefomgeving. Bekijk onze mogelijkheden.

Betrokken partijen

Landgoedeigenaren

Meer over Landgoedeigenaren