Dit is het centrale fonds van

Christiaan Couperus

Strategisch Accountmanager

In juli 2021 ben ik bij het Nationaal Groenfonds gestart als Investment Manager. Vanuit deze rol was ik actief als fondsmanager voor het Investeringsfonds Duurzame Landbouw (IDL). Sinds juli 2023 bekleed ik de rol van Strategisch Accountmanager binnen het Groenfonds.

Door de jaren heen ben ik veel agrariërs tegengekomen die werken aan de transitie naar een meer duurzame bedrijfsvoering. Of het nou gaat om een betere bodem, het sluiten van een kringloop of het verbeteren van de biodiversiteit, alle stappen we die nemen op dit vlak zijn belangrijk voor een gezonde toekomst.

Het vinden van voldoende financiering voor verduurzaming van de landbouw is echter niet altijd even makkelijk. Als fondsmanager kan ik samen met mijn collega’s een ondersteunende rol spelen hierin door de cofinanciering die we vanuit het IDL kunnen verstrekken. Namens het Groenfonds ben ik dan ook  graag je financiële partner die je op weg helpt naar (nog) meer duurzaamheid.

Na mijn opleiding Bos- en Natuurbeheer ben ik aan de slag gegaan bij de Rabobank waar ik in verschillende rollen agrarische en MKB ondernemers heb mogen ondersteunen met het realiseren van hun plannen. Ik heb daardoor uitgebreide financieringskennis opgedaan in zowel de agrarische als aanverwante sectoren. Deze financieringskennis en het netwerk dat ik in die jaren heb opgebouwd, vormen een goede basis om me met het Investeringsfonds Duurzame Landbouw in te gaan zetten voor een duurzamere landbouw in Nederland. Met de overstap naar het Groenfonds heb ik de kans om heel direct een bijdrage te leveren aan de financiële kant van deze mooie plannen.

Christiaan Couperus
Strategisch Accountmanager