Dick Boddeüs

Hoofd Financieringen

Ik ben bij het Groenfonds verantwoordelijk voor de teams van professionals die de financieringen aan onze klanten verstrekken. Als lid van het Management Team help ik bij het uitzetten van de koers en de strategie van de organisatie.

Elke dag maak ik met mijn collega’s de afweging welke projecten we kunnen financieren; Welke groene impact maken deze projecten? Welke risico’s loopt het Groenfonds en welke voorwaarden zijn voor ons belangrijk? Al die elementen moeten in balans zijn. De teams waarin ik werk zijn continu op zoek naar de volgende impactvolle financiering. Wij zorgen er, vaak samen met andere financiers, voor dat ondernemers die echt het verschil maken kunnen beschikken over voldoende financiering.

In 2011 maakte ik de keuze om mijn kennis van geld in te zetten voor de wereld van morgen. Sindsdien is dat een onlosmakelijk onderdeel van mijn dagelijks werk, altijd in combinatie met een houdbaar economisch model. Na gewerkt te hebben bij Triodos Bank en Social Enterprise Finance Australia, mag ik nu bij het Groenfonds bijdragen aan onder andere de transitie naar een circulaire economie, robuuste ecosystemen, schoon water en gezonde lucht.

Al in de zeventiger jaren van de vorige eeuw was bekend dat er grenzen zitten aan groei. Nu lijkt dat besef tot steeds meer mensen door te dringen. Gelukkig zijn er veel oplossingen te vinden in de natuur, maar ook in technische en sociale innovaties. Elke dag weer krijgen wij nieuwe oplossingen op ons bureau. Dat biedt hoop voor de toekomst.

Het Groenfonds is één van de leukste plekken om te werken. Soms voelt het als een familie. Iedereen zet zich in voor hetzelfde doel. Elke dag hebben we te maken met actuele uitdagingen (denk aan de stikstofcrisis, het afvalprobleem of de transitie naar duurzame energie) en bij het Groenfonds kunnen we met onze financieringen bijdragen aan de oplossing.

Het Groenfonds heeft een bescheiden omvang vergeleken met bijvoorbeeld de grootbanken. Tegelijkertijd willen we topkwaliteit werk afleveren. Dat betekent dat je bij het Groenfonds veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en zelf je handen uit de mouwen moet steken als je ziet dat er nog iets verbeterd kan worden. Sinds een aantal jaar ben ik daarom actief in de Personeelsvereniging en heb ik het initiatief genomen om regelmatig Groenfonds Academy sessies te organiseren rond actuele thema’s.