Dit zijn wij

Het Nederland van morgen heeft groene doeners nodig om ecologie en economie te verbinden. Iedereen met een vernieuwend plan daarvoor moet toegang hebben tot geld. Wij regelen dat. Samen.

Financieel verbinder voor veelzijdig groen

Om het Nederland van morgen leefbaar te houden, staan we als samenleving voor grote uitdagingen op het gebied van klimaat, ruimtegebruik en biodiversiteit. Dat er snel iets moet gebeuren, is voor vrijwel iedereen duidelijk. Alleen; hoe kan het dan dat zo veel plannen van ‘groene doeners’ onvoldoende van de grond komen? Het probleem is vaak de financiering. Deze projecten vragen om een financier met visie en lef die een stap vooruit wil zetten. Het Groenfonds onderschrijft deze noodzaak voor passende financieringen en springt daar in waar de markt het niet oppakt. Onze ambitie is dan ook om de vanzelfsprekende financiële dienstverlener te zijn voor alle partijen die werken aan de groene leefomgeving.

Het Groenfonds zet zich in voor een groener Nederland met diensten op het gebied van financiering, draagvlak, advies en financieel beheer. Wij zijn een maatschappelijke onderneming en groene investeringsinstelling, die een bijdrage wil leveren aan het verbeteren van onze groene leefomgeving.

Transitiefinancier/versnellen van transities

Om onze groene leefomgeving in Nederland te versterken, moeten we investeren in de basis: de kwaliteit van bodem, water en lucht. Dit zien wij samen komen in de grote transitieopgaven waar wij als samenleving nu voor staan. Het Groenfonds versnelt de transities, met name in de sectoren landbouw, circulaire economie, energie en natuur & landschap met passende financieringsoplossingen. Want een project dat sneller start of een kortere doorlooptijd heeft, kent een grotere slagingskans en versnelt de transitie naar groen en duurzaam. Daarmee beperken we zowel financiële als organisatorische als politieke risico’s.

Verbinding

Samen sta je altijd sterker. Of het nu gaat om kennis, ervaring of geld. Daarom verbinden wij actief mensen en organisaties met elkaar, ideeën met geld, publiek met privaat en uitdagingen met oplossingen. Ook de huidige verschuiving van sectorale naar integrale plannen vraagt om goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. Vanuit onze ruime expertise op het gebied van geld, innovatie, scale-ups en groen kijken wij met een verfrissende blik naar processen en financiële mogelijkheden en bundelen wij belangen en geldstromen. Hierbij brengen wij onze kennis in als adviseur en als partner.

Vernieuwing

Nederland staat voor grote uitdagingen op gebied van duurzaamheid en de kwaliteit van onze groene leefomgeving. Deels ligt de oplossing in het versnellen van investeringen in bestaande en bewezen technieken. Gelijktijdig moeten we zeker ook kijken naar vernieuwing, ook in de groene sector. Door vernieuwende groene projecten – waaronder een groeiend aantal scale-ups – te financieren wordt groene innovatie (verandering) mogelijk. Het Nationaal Groenfonds is hierin vaak de onmisbare schakel, door inzet van kennis, kapitaal en een groot netwerk.

Financiering realisatie

Ben je een duurzame ondernemer, een groene doener, en op zoek naar financiering? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en de projecten die wij financieren!