Jaarverslagen

Jaarverslag 2021: Blijf denken in kansen!

Het Groenfonds is transitiefinancier voor duurzame vernieuwing. En daarmee bereiken we meer dan alleen het door ons geïnvesteerde bedrag. De gemiddelde multiplier van door ons in 2021 gefinancierde projecten bedraagt zelfs 7,4! Deze multiplier geeft aan hoeveel cofinanciering door banken en andere financiers het Groenfonds heeft kunnen mobiliseren voor het realiseren van groene projecten en maatschappelijke impact. Hiermee hebben we in 2021 een totaal investeringsvolume in groene en duurzame projecten bereikt van 151,8 miljoen euro. Meer weten? Bekijk ons korte jaarverslag.

Groenfondsvoorzitter Cees Veerman in zijn voorwoord: “Het afgelopen jaar bleek eens te meer hoe belangrijk ‘groene doeners’ zijn voor het Nederland van morgen. Mensen voor wie coronamaatregelen of economische tegenwind geen reden waren om bij de pakken neer te zitten. Wat hen in mijn ogen bijzonder maakt, is iets wat ik het best kan omschrijven als ‘innovatiekracht’: een combinatie van slimme ideeën, creativiteit in uitvoering en vooral doorzettingsvermogen.

Ik kijk met gepaste trots terug op 2021, naar de projecten die we hebben gefinancierd en het verschil dat we met het Groenfonds als transitiefinancier hebben kunnen maken, juist bij die projecten waarmee we Nederland stap voor stap duurzamer maken. Samen met al onze klanten en relaties hebben we laten zien wat er wél kan!”

Het voorwoord en alle cijfers, terugblik en plannen staan in ons complete jaarverslag 2021

Overige jaarverslagen Nationaal Groenfonds

Het Nederland van morgen heeft groene doeners nodig om ecologie en economie te verbinden. Iedereen met een vernieuwend plan daarvoor moet toegang hebben tot geld. Wij regelen dat. Samen.

Het behoud en ontwikkeling onze groene leefomgeving zijn van levensbelang voor ons en voor de toekomstige generaties. Net als het duurzaam gebruik van onze natuurlijke hulpbronnen. Vanuit de overtuiging dat ‘groen’ het waard is om in te investeren, zetten wij ons elke dag weer in om een bijdrage te leveren aan een groener Nederland. De financiële verslaglegging hiervan vindt u in ons jaarverslag. Hier onder staan de jaarverslagen over de voorgaande jaren.

Uitgelicht

Onze specialisten helpen je graag verder

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en de projecten die wij financieren!