Jaarverslagen

Jaarverslag 2022

Voor het Groenfonds was 2022 een bijzonder jaar, met het grootste bedrag aan verstrekte financieringen in één jaar in de bijna dertigjarige historie van het Groenfonds. Tegelijkertijd bleek weer dat innovatie financieren ook het risico met zich meebrengt dat sommige vernieuwingen het beoogde resultaat niet of niet tijdig halen. We konden veel ‘groene doeners’ die bij het Groenfonds aanklopten helpen met een financiering.

De maatschappelijke impact die we daarmee maken, staat daarbij voorop. Het financieel rendement is geen doel op zich, wel een belangrijk middel om verduurzaming te versnellen. Zoals onze voorzitter in zijn voorwoord zegt: “We zullen nu alle zeilen bij moeten zetten om de transitie naar duurzaam te maken, op alle vlakken. Dat is geen klus voor een groep alleen, daar zullen we allemaal onze schouders onder moeten zetten. Ook financieel.”

Benieuwd naar het hele voorwoord en een compact overzicht van cijfers en voorbeelden? Klik hier om het korte jaarverslag van 2022 te bekijken en lezen.

Wil je graag meer weten? Open dan de pdf met het complete Groenfonds Jaarverslag 2022.

Het nieuwste jaarverslag direct in je mailbox?

Wil je direct op de hoogte worden gebracht wanneer het nieuwe jaarverslag beschikbaar is? Laat je gegevens achter.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring
Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Overige jaarverslagen Nationaal Groenfonds

Het Nederland van morgen heeft groene doeners nodig om ecologie en economie te verbinden. Iedereen met een vernieuwend plan daarvoor moet toegang hebben tot geld. Wij regelen dat. Samen.

Het behoud en ontwikkeling onze groene leefomgeving zijn van levensbelang voor ons en voor de toekomstige generaties. Net als het duurzaam gebruik van onze natuurlijke hulpbronnen. Vanuit de overtuiging dat ‘groen’ het waard is om in te investeren, zetten wij ons elke dag weer in om een bijdrage te leveren aan een groener Nederland. De financiële verslaglegging hiervan vindt u in ons jaarverslag. Hier onder staan de jaarverslagen over de voorgaande jaren.

Uitgelicht

Onze specialisten helpen je graag verder

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en de projecten die wij financieren!