Ferry Pankras

Investment Manager

Als Investment Manager bij het Nationaal Groenfonds is het mijn taak is om de duurzame en circulaire initiatieven op te sporen, samen met de ondernemers en adviseurs te kijken naar de financieringscasus, uiteindelijk die financiering ook verstrekken en na verstrekking het krediet beheren. Dat doe ik niet alleen: we hebben een team van Investment Managers en Intern Accountmanagers.

Het gezamenlijke doel: zorgen dat iedereen met een goed idee voor een duurzaam of circulair project toegang heeft tot financiering. Alleen zo kunnen we de transitie versnellen.

Ik wil met onze eigen fondsen en de fondsen van derden zo veel mogelijk impact realiseren door het financieren van duurzame en circulaire projecten. Op deze manier wil ik een passende oplossing vinden voor het financieringsvraagstuk van enthousiaste ondernemers. Wij komen regelmatig ondernemers tegen die het heel moeilijk vinden om financiering aan te trekken. Wij luisteren naar hun verhaal, vertalen dat in een passend aanbod en kijken daarbij ook verder dan onze financiële rol.

Ik heb lang bij een andere maatschappelijke bank gewerkt; veel projectfinancieringen afgesloten en in beheer gehad. Het draait allemaal om kennis en kennissen (netwerk). Ik heb bestuurskunde gestudeerd en ben actief in de lokale politiek. Daardoor heb ik een goed begrip van de werking van overheidsorganen bij subsidie- en vergunningstrajecten.

Ik vind het Nationaal Groenfonds een hele fijne organisatie om voor te werken. Het is een compacte club, met goede specialisten op elk vakgebied, waardoor je altijd snel kan schakelen ten behoeve van onze prospects en klanten. Wij zoeken altijd naar een oplossing en dat spreekt mij erg aan!