Iris Boschhuizen

Medewerker Online Communicatie

Sinds november 2022 werk ik als Medewerker Online Communicatie voor het hele Groenfonds.

Samen met de rest van het communicatieteam deel ik wat de impact is van de projecten die wij financieren voor de reductie van CO2-uitstoot, het verduurzamen van de landbouw, het herstel van de biodiversiteit en het circulair maken van de economie. Van de sociale media tot ons intranet, van onze website tot het YouTube-account: ik zorg ervoor dat de juiste informatie online door de juiste mensen gevonden kan worden.

Mij zul je niet aantreffen op een kantoor waar het aan het einde van de dag primair om winst draait. Ik vind het belangrijk om mijn kennis en ervaring te kunnen inzetten voor een betere wereld. De ‘impact first’-mentaliteit van het Nationaal Groenfonds sprak mij daarom direct aan. Natuurlijk is er geld nodig om doelen te kunnen behalen, maar dat is voor ons slechts een middel om ons hoofddoel te bereiken: een groener en duurzamer Nederland van morgen.

We proberen duurzaamheid bij het Nationaal Groenfonds door te voeren in iedere vezel van de organisatie. Daarom versturen we al jaren geen kerstkaarten meer; in plaats daarvan besteden we dat geld aan groene doelen. Via onze online kanalen riepen wij maatschappelijke organisaties op een duurzame wens in te dienen. Uit alle aanmeldingen hebben we het afgelopen jaar twee mooie wensen kunnen vervullen! Zo weten we zelfs buiten ons eigen klantennetwerk voor verduurzaming te zorgen. Dat zegt veel over onze idealen.

Iris Boschhuizen
Medewerker Online Communicatie