Sonja van der Eijk

Investment Manager

Wat ooit begon als een studie-keuze om ‘de wereld beter te begrijpen’ en een ambitie om ‘de wereld te verbeteren’ heeft me ruim 30 jaar later naar Nationaal Groenfonds gebracht. Terugkijkend is de rode draad in mijn werk altijd: geld schuiven. Maar altijd met een doelstelling om inderdaad de wereld te verbeteren, en op basis van gezonde financiële prikkels. Van microkrediet in ontwikkelingslanden, naar duurzame energie in Nederland, naar lokale duurzame landbouwketens.

Sinds januari 2024 ben ik Investment Manager bij Nationaal Groenfonds, specifiek voor Landbouw, Voeding en Natuur. In deze rol representeer ik Groenfonds in netwerken rondom duurzaam voedsel, eiwit-transitie, bio-based (bouw)materialen, biodiversiteit. Ik help ondernemers om de juiste financiering te vinden bij Groenfonds, maar ook om ze te verbinden aan andere financiers,  kennis- en marktpartijen.

Bij het Groenfonds wordt eerst gekeken naar de inhoud, en als dat bijdraagt aan een groene leefomgeving, dan kijken we naar de financiële haalbaarheid. Ik vind het een verrijking om met zoveel inspirerende ondernemers in contact te mogen komen!

Sonja van der Eijk
Investment Manager