Cranberry Company in het Nederlands en Reformatorisch Dagblad

In het Nederlands Dagblad van afgelopen maandag staat een interview met Bart Crouwers van het door Groenfonds gefinancierde project The Cranberry Company.

The Cranberry Company bevordert met dit project de natuurontwikkeling op het platteland en draagt daardoor bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties, zoals de verantwoorde en duurzame consumptie en productie.

The Cranberry Company

Natuurontwikkeling op het platteland

Uit het artikel: ‘De noodzaak om de natuur beter te beschermen, bracht Bart Crouwers op het idee dat cranberry-teelt weleens een goed alternatief kon zijn voor veehouderij in de Krimpenerwaard. Met compagnon Gerard Harleman heeft hij negen hectare cranberry’s. De eerste bessen liggen over enkele weken in de winkels, maar de echte oogst begint pas volgend jaar. Omdat het een niche product is, verwacht Crouwers geen grote fluctuaties in prijs, het aanbod is daarvoor te klein. Bij de bank kregen de ondernemers, die zelf flink wat geld in hun bedrijf hebben gestoken, de handen niet op elkaar voor een aanvullende financiering. Maar het Nationaal Groenfonds vond het net als de provincie, die het ondernemersplan eerst zorgvuldig liet doorrekenen, een mooi plan.’

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder

Rob van Eijck
Rob van Eijck
Fondsmanager Investeringsfonds Duurzame Landbouw