Europese uitvindersprijs voor Rik Breur

Vandaag is bekend gemaakt dat Rik Breur van Finsulate de European Inventor Award heeft gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks door het Europees Octrooibureau EPO uitgereikt. Het is een van de meest prestigieuze innovatieprijzen binnen Europa.

Breur heeft gewonnen in de categorie Midden- en Kleinbedrijf met zijn anti-fouling folie voor schepen.

Finsulate is een gifvrije antifouling

Finsulate is een gifvrije antifouling voor de scheepsvaart

Finsulate is een gifvrije antifouling (geen aangroei van algen, zeepokken etc.) voor met name de scheepvaart. Traditioneel wordt hiervoor verf gebruikt die zware metalen en andere giftige stoffen bevat, die uiteindelijk in het water en milieu terecht komen. Het Finsulate product is een folie van nylon met kleine stekels, geïnspireerd op de stekels van de zee-egel, waar algen en zeepokken geen houvast op vinden.

Het Groenfonds financierde Finsulate in de opstartfase en is blij dat ook een organisatie als het Europees Octrooibureau de toegevoegde waarde van Finsulate erkent en uitvinder Rik Breur nu deze zeer verdiende prijs heeft toegekend.

Over Finsulate

Finsulate levert direct winst op voor het ecosysteem doordat er geen gifstoffen in het water terecht komen. De financiering van het Groenfonds van Finsulate draagt ook bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties, met name de kwaliteit van leven in het water.

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder