Feestelijke opening SmaakPark Ede

In het laatste weekend van augustus is het SmaakPark in Ede geopend. Initiatiefnemers Christian Weij en Petra Busser en hun team presenteren daar met veel enthousiasme en trots hun bijzondere gerechten. Het Groenfonds, een van de financiers van het SmaakPark, was bij de opening aanwezig en liet zich verrassen door auberginesteaks en paddenstoelenshoarma.

Op het oude kazerneterrein in Ede vond het SmaakPark een plekje in de oude gymzaal voor militairen. De klimrekken en touwen zijn nog duidelijk zichtbaar, naast de zeven foodstands en de bar van het SmaakPark. Christian Weij – bekend van zijn passie voor gefermenteerd voedsel en zijn boek Verrot Lekker – nam samen met partner Petra Busser het initiatief voor het SmaakPark Ede. Medewerkers en vrijwilligers zetten de schouders eronder en toverden de gymzaal in korte tijd om tot een verrassend restaurant.

Explosieve smaken

Het SmaakPark gaat werken met wisselende thema’s. Het eerste thema: explosieve smaken! De gasten kunnen op diverse plekken binnen en buiten gerechten ophalen, die allemaal iets te maken hebben met het thema, maar verder heel verschillend zijn. Fermenteren is natuurlijk een terugkerend fenomeen, bijvoorbeeld bij de picklebar. Er is genoeg te ontdekken, ook voor vegetariërs, vegans of juist verstokte vleeseters. Zoals de Koji (schimmel) Burger.

Financiering

Het SmaakPark breidt de komende tijd nog uit met de aanleg van een Smaaktuin met groenten en kruiden en twee B&B kamers. Het Groenfonds financiert deze ontwikkelingen. Het hele concept is een co-financiering van verschillende partijen en crowdfunding.

Wereldvoedsel

Rondom het SmaakPark Ede komt op het kazerneterrein het World Food Center (WFC). Het WFC wordt een nieuw stadsdeel van Ede. Het is een ontmoetingsplek voor bedrijven en opleidingen die zich op allerlei manieren met voedsel bezig houden en waar bewoners en  bezoekers straks kennis kunnen maken met de wereld van het voedsel. Met SmaakPark Ede als bruisend middelpunt.

In de films zijn mooie voorbeelden te zien van projecten die het Groenfonds financiert. Maar we financieren natuurlijk nog veel meer duurzame doeners. Hun verhalen vind je op onze projectenpagina. Er is ook nog veel meer te vertellen en ontdekken over PeelPioneersNordsol en (een van) de boeren op Schiermonnikoog. Bezoek daarvoor hun eigen websites.

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder

Rob van Eijck
Rob van Eijck
Fondsmanager Investeringsfonds Duurzame Landbouw