Rik Breur (Finsulate) genomineerd Uitvinder 2019

Op 7 mei is bekend gemaakt dat Rik Breur van Finsluate door het Europees Octrooibureau EPO is genomineerd voor de verkiezing van Uitvinder van het Jaar 2019 (European Inventor Award). Dit is een van de meest prestigieuze innovatieprijzen binnen Europa.

Breur is genomineerd in de categorie Midden- en Kleinbedrijf. Het is een extra bevestiging dat Breur en zijn collega’s met Finsulate met iets heel moois bezig zijn dat belangrijke maatschappelijke impact heeft. De winnaars worden op 20 juni in Wenen bekend gemaakt.

Finsulate is een gifvrije antifouling

Steeds milieubewustere consument

Finsulate is een gifvrije antifouling (geen aangroei van algen, zeepokken etc.) voor met name de scheepvaart. Traditioneel wordt hiervoor verf gebruikt die zware metalen en andere giftige stoffen bevat, die uiteindelijk in het water en milieu terecht komen. De afgelopen jaren heeft Breur zich steeds meer gericht op de pleziervaart, omdat het Finsulate product met name aanslaat bij de steeds milieubewustere consument. “Het feit dat je als jachteigenaar ieder jaar een paar potten giftige verf in het water kiept, stuit steeds meer mensen tegen de borst,” aldus Breur.

Het Groenfonds financierde Finsulate in de opstartfase en is blij dat ook een organisatie als het Europees Octrooibureau de toegevoegde waarde van producten als Finsulate erkent en de uitvinders van dit soort producten de erkenning en waardering geeft die zij van harte verdienen.

Stemmen voor Beurs

Naast de prijs voor Uitvinder van het Jaar is er ook een prijs voor de Publiekslieveling. Dat geeft de mogelijkheid om zelf op Rik Breur en Finsulate te stemmen.