Webinar Omschakelprogramma

Op vrijdag 30 april organiseerde het ministerie van LNV in samenwerking met het Groenfonds een webinar over omschakeling in de land- en tuinbouw. Voor boeren en tuinders die willen omschakelen naar een duurzame manier van produceren is de financiering vaak één van de belemmeringen.

Ontdek de vele toepassingen van ‘afval’ sinaasappelschillen bij PeelPioneers, de unieke samenwerking van de boeren op Schiermonnikoog voor meer biodiversiteit en minder stikstofuitstoot, bio-LNG gemaakt uit reststromen bij Nordsol en de belangrijke rol van de Groenfondsfinancieringen voor al deze projecten. Het webinar is via deze link terug te kijken.

Webinar Omschakelprogramma

Wat is het omschakelprogramma?

Het Omschakelprogramma gaat binnenkort van start. Maar wat houdt het Omschakelprogramma in? Wat verstaan we onder het omschakelen naar toekomstbestendige landbouw? Wat voor soort financieringen verstrekt het pilot Investeringsfonds dat later in het voorjaar van 2021 wordt opengesteld? Waar begin ik als ik wil omschakelen met mijn bedrijf? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens het webinar op 30 april 2021.

Sprekers

Tijdens het Groeien naar morgen Webinar over het Omschakelprogramma vertellen Elselien Breman  (coördinator agro-economie bij LNV), Pieter Baars (manager strategie Nationaal Groenfonds) en melkveehouders Sanne en Christian Klein Koerkamp van Heerlijkheid Linde in gesprek met moderator Jessica van Spengen over omschakelen in de praktijk en de noodzaak van het Omschakelprogramma.

Q&A

De vragen die tijdens het webinar zijn binnengekomen zullen binnenkort in een Q&A beantwoord worden. Er is al een Q&A over het Omschakelprogramma beschikbaar op de site Groeien naar Morgen van het ministerie van LNV.

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder

Pieter Baars
Pieter Baars
Strategisch adviseur | relatiemanager Rijksoverheid