Privacyverklaring Nationaal Groenfonds

Hoe contact met ons op te nemen

We zijn blij met uw mening over onze website en ons privacybeleid. Als u contact met ons wilt opnemen met vragen of opmerkingen, stuur dan een e-mail naar Dorit Bouwman, d.bouwman@nationaalgroenfonds.nl. U kunt details opvragen over persoonlijke gegevens die wij over u bewaren op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, die van kracht is vanaf 25 mei 2018. Als u een kopie van de informatie over u wilt hebben of als u vragen hebt met betrekking tot dit Privacybeleid of hoe wij gebruiken de persoonlijke informatie die we over u hebben, schrijven naar:

Nationaal Groenfonds
Postbus 2207
3800 CE  Amersfoort

Ga voor meer informatie over uw rechten Algemene Verordening Gegevensbescherming naar de website van de Autoriteit Persoonsgegevens of lees meer over de Europese officiële wetgeving.

Vanaf hier wordt Nationaal Groenfonds in de verklaring aangeduid met ‘wij’, ‘ons’ of‘onze website’.

Algemeen

Deze Privacyverklaring bevat informatie over de doeleinden die het Nationaal Groenfonds bij de verwerking van de gegevens van de website en gegevens in het algemeen nastreeft. Wanneer u aan het Groenfonds persoonsgegevens verstrekt en het Groenfonds deze persoonsgegevens gaat gebruiken (verwerken als verwerkingsverantwoordelijke), zal het Groenfonds dat uiterst zorgvuldig doen.

Waarvoor gebruikt het Groenfonds de persoonsgegevens (doeleinden)?
Het Groenfonds gebruikt uw persoonsgegevens alleen voor het specifieke doel waarvoor u uw gegevens heeft verstrekt. De mogelijke doeleinden worden verderop in deze Privacyverklaring onder “specifieke doeleinden en verwerkers per situatie” per mogelijke situatie gespecificeerd.

Toestemming, Overeenkomst
U heeft het Groenfonds toestemming gegeven tot het verwerken van de persoonsgegevens voor het specifieke doel. Daarnaast is het vaak zo dat u dit met het Groenfonds bent overeengekomen in bijvoorbeeld een geaccepteerde offerte of in de leningovereenkomst en leningvoorwaarden.

Met wie kan het Groenfonds uw persoonsgegevens delen ?
Het Groenfonds verstrekt uw persoonsgegevens niet aan partijen buiten het Groenfonds, tenzij het Groenfonds dit vooraf heeft aangegeven. Met deze derden die op verzoek van het Groenfonds uw persoonsgegevens gebruiken voor een specifiek doel ( de verwerkers) heeft het Groenfonds goede afspraken gemaakt zodat de veiligheid van  uw persoonsgegevens volledig gewaarborgd blijft. De derden worden verderop in deze Privacyverklaring onder “specifieke doeleinden en verwerkers per situatie” per mogelijke situatie nader gespecificeerd. Het Groenfonds deelt ook persoonsgegevens als het Groenfonds daar wettelijk toe verplicht is (bijvoorbeeld aan de Belastingdienst).

Beveiliging
Het Groenfonds neemt alle redelijke voorzorgsmaatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen en eist van de door het Groenfonds ingeschakelde derden (verwerkers) dat zij hetzelfde doen. Het Groenfonds bewaart uw persoonsgegevens zo lang als redelijkerwijs nodig is voor het doel waarvoor de gegevens worden gebruikt. En zo lang de wet het Groenfonds verplicht om de gegevens te bewaren.

Uw rechten en het contactadres voor privacy vraagstukken
Wanneer u gebruik wenst te maken van  uw rechten als betrokkene (recht op inzage, recht op correctie, recht op beperken van het verwerken van uw gegevens, op het verwijderen van  uw gegevens, recht op het digitaal meenemen van uw gegevens), kunt u uw verzoek rechtstreeks bij het Groenfonds indienen via privacy@nationaalgroenfonds.nl of per post versturen naar: Nationaal Groenfonds, Postbus 2207, 3800 CE  Amersfoort.

Specifieke doeleinden en verwerkers per situatie.

U vraagt een lening aan en/of u heeft een lopende lening.

Doeleinden: het administreren en beoordelen van uw leningaanvraag, het totstandkomen van de lening en het vestigen van zekerheden (bijvoorbeeld een recht van hypotheek), het beheren van  de lening, het beëindigen van  de lening, het eventueel testen van de geautomatiseerde systemen.

Delen met derden (verwerkers). Voor de uitvoering van een aantal werkzaamheden in verband met het afhandelen van de leningaanvraag of het uitvoeren van de lening heeft het Groenfonds derden ingeschakeld. Het Groenfonds verstrekt aan deze verwerkers uw persoonsgegevens alleen maar om deze specifieke activiteiten uit te kunnen voeren.  Met de volgende andere partijen kan het Groenfonds in specifieke situaties uw persoonsgegevens delen:

  • Het BKR voor het in verband met het beoordelen van  de leningaanvraag toetsen op betalingsgedrag.
  • De notaris voor het passeren van de lening en het vestigen van  het  hypotheek en/of pandrecht, maar ook het eventueel inroepen van  het hypotheekrecht en het beëindigen van  de lening en het doorhalen van het hypotheekrecht.
  • Een deurwaarder voor het uitvoeren van invorderingsacties wanneer u uw verplichtingen niet nakomt.
  • Een advocaat voor het nemen van maatregelen wanneer de uitvoering lening daar aanleiding toe geeft.
  • Aan derden die in opdracht van het Groenfonds gepersonaliseerde brieven sturen die betrekking hebben op uw lening (zoals een jaaropgave).
  • Aan derden die inzage hebben in de geautomatiseerde systemen met behulp waarvan uw lening wordt uitgevoerd (IT-leveranciers).
  • Het Rijk of het samenwerkingsverband Inter Provinciaal Overleg wanneer u een projectrekening of een financiering  bij het Groenfonds heeft afgesloten dat wordt verstrekt uit het zogenoemde revolverend fonds  dat mede door Rijk en/of Provincies is gefinancierd.

Formulieren

Op onze website hebben gebruikers de mogelijkheid om zich aan te melden voor de nieuwsbrief of rechtstreeks contact op te nemen. Om dit mogelijk te maken, betekent dit dat onze website formulieren gebruikt waarin het verplicht is om persoonlijke gegevens in te vullen. Deze gegevens worden opgeslagen in een beveiligde CMS-database, die wordt gehost door onze externe webpartner genaamd Van der Let & Partners. Deze gegevens worden onder geen enkele omstandigheid gedeeld buiten onze website of webpartner. In alle online formulieren van onze website krijgen gebruikers de mogelijkheid om expliciet toestemming te geven om hun gegevens met ons en onze webpartner te delen of hiervan af te zien.

Overige situaties

U heeft u aangemeld voor een mailing, een specifieke actie of voor een specifieke activiteit, u bent benaderd voor een onderzoek.

Doeleinden: per specifieke situatie wordt aangegeven waarvoor het Groenfonds de verstrekte persoonsgegevens gebruikt en, als dat van toepassing is, met wie ze eventueel worden gedeeld. Deze privacyverklaring is ook op deze situaties van  toepassing.


Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over onze financieringen, neem dan contact op met één van onze collega's.

Contact
Adresgegevens:
Nationaal Groenfonds
Postbus 2207
3800 CE  Amersfoort

Bezoekadres:
Utrechtseweg 12
Routebeschrijving (klik)

Kamer van Koophandel:
41158594

Contact algemeen:
088 253 9255
Stuur ons een e-mail

Contact Binnendienst:
088 253 9266
E-mail de Binnendienst