Draag een duurzaam doel aan en vervul een wens

Aan het eind van 2022 stelt het Groenfonds een bedrag van € 2.500,- beschikbaar om duurzame wensen te vervullen van maatschappelijke organisaties als stichtingen, verenigingen, scholen etc. Dit jaar vragen wij onze relaties om hun duurzame doelen hiervoor aan te dragen.

Duurzame doelen vervullen

Waarom doet het Groenfonds dit?

We kunnen aan het eind van het jaar kerstkaarten versturen, of relatiegeschenken uitdelen. Bij het Groenfonds vinden we dat wij het geld dat hiervoor beschikbaar is beter kunnen besteden aan een maatschappelijk doel. Voorgaande jaren hebben we bijvoorbeeld een groen speeltoestel voor een school, een laptop voor een dierenhulporganisatie en scheppen voor MeerBomenNu aangeschaft van dat geld. Dit jaar vragen we onze relaties om duurzame doelen aan te dragen.

Wie kan een duurzaam doel aandragen?

Iedereen kan een duurzaam doel aandragen.

Voor wat voor soort organisaties is de bijdrage bedoeld?

De bijdrage is bedoeld voor stichtingen, verenigingen, scholen en andere maatschappelijke organisaties die graag een stapje extra naar duurzaam willen maken, maar op dit moment geen geld hebben daarvoor. Met deze € 2.500,= (bedrag inclusief BTW) kunnen wij hun duurzame wens (als ze uitgekozen worden!) vervullen.

Om wat voor duurzame doelen gaat het?

We geven een paar willekeurige voorbeelden: een stichting met een opvanghuis voor mensen met dementie waar ze een tuin hebben aangelegd, maar geen middelen meer hebben om daar ook een duurzame houten buitenbank in te zetten bijvoorbeeld. Of een buurthuis waar de lampen aan (energiezuinige maar dure) vervanging toe zijn. Zolang het maar een maatschappelijke organisatie is met een duurzaam doel dat niet meer kost dan € 2.500,=. Minder mag natuurlijk wel, graag zelfs, dan kunnen we nog meer doelen realiseren met het totaalbedrag.

Wat houdt de donatie in?

De winnende wens(en) krijgen geen geld uitgekeerd; wij schaffen de wens voor de organisatie(s) aan. Uiteraard gaat dit in nauw overleg met de winnaar(s) zodat de wens echt passend en naar wens wordt vervuld.

Hoe kan ik mijn doel aanmelden?

Weet jij een organisatie met een duurzame wens die binnen dit budget valt? Dan kun je deze wens aan ons doorgeven. Een wens voor een lager bedrag? Vooral ook indienen! Misschien kunnen we wel drie, of vijf, organisaties helpen hun duurzame wens voor het eind van dit jaar te vervullen. Let op: we keren geen geld uit, we betalen een concreet product, dus die houten bank, de energiezuinige lampen of wat de vraag dan ook is.

Wie beoordeelt mijn doel?

Een team bestaande uit medewerkers van het Groenfonds kiest uit alle inzendingen een of meerdere winnaars.

Lees de voorwaarden hieronder goed door. Past jouw duurzame doel binnen deze voorwaarden? Dan kun je onderaan deze pagina op de link klikken om jouw doel aan te melden. Vergeet niet om alle informatie in te vullen, want alleen als we alle informatie hebben, komt jouw doel in aanmerking voor het gevraagde bedrag.

Tot wanneer kan ik mijn doel aanmelden?

Aanmelden voor deze actie kan tot en met vrijdag 9 december 2022. Uiterlijk 23 december krijgt de winnaar (of krijgen de winnaars) bericht en zetten we de uitslag op onze website.

Welke informatie moet ik aanleveren?

 1. Naam van de aanvrager (jij dus)
 2. Contactgegevens; minimaal mailadres en telefoonnummer aanvrager
 3. Jouw rol bij de organisatie waarvoor je aanvraagt (bijvoorbeeld vrijwilliger, penningmeester, medewerker etc.)
 4. Naam van de organisatie waarvoor je aanvraagt
 5. Maatschappelijk doel van de organisatie (bijvoorbeeld school, jeugdhonk, voedselbank etc.)
 6. Adresgegevens van die organisatie
 7. De link naar de website van de organisatie
 8. Het duurzame doel, welke wens hebben jullie concreet
 9. De prijs van de wens (bedrag inclusief BTW maximaal € 2.500,=)
 10. Een link naar een site waar (een voorbeeld van) de wens staat
 11. Motivatie waarom jullie wens vervuld zou moeten worden
 12. Wat volgens jou nog meer relevant is

Voorwaarden voor deelname

 • De aanvrager is 18 jaar of ouder.
 • De aanvraag is voor een maatschappelijke organisatie als een stichting of vereniging.
 • De wens van deze organisatie is duurzaam. Hierbij kan het gaan om het materiaal (bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled plastic), de toepassing (bijvoorbeeld led verlichting), een besparende maatregel (bijvoorbeeld folie achter de radiatoren) etc.
 • De wens kost maximaal € 2.500,= inclusief BTW. Minder mag/kan dus ook, dan kunnen we meerdere wensen vervullen.
 • De aanvraag moet volledig zijn. Onvolledige aanvragen nemen wij niet in behandeling.
 • Een team van Groenfondsmedewerkers kiest uit alle inzendingen een of meerdere winnaars (tot een maximum van € 2.500,= totaal).
 • Zowel de aanvrager als de organisatie waarvoor de bijdrage wordt aangevraagd gaan beide(n) akkoord met vermelding van de naam van de organisatie en de specifieke wens op onze website en andere (online) kanalen van het Nationaal Groenfonds. Deze vermelding is inclusief een foto van de (vervulde) wens. Alleen de winnaar(s) wordt/worden vermeld.
 • Over de uitslag van de verkiezing kan niet worden gecorrespondeerd.

Aanvragen

Alle informatie verzameld? Dien dan nu je aanvraag in door het sturen van een mail met alle gevraagde gegevens. Let op dat alle informatie in je mail staat, we nemen alleen volledige aanvragen in behandeling. Veel succes en wellicht tot ziens als we de prijs komen overhandigen.

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder

Dorit Bouwman
Dorit Bouwman
Adviseur (marketing-)communicatie