Film transitiefinancier Groenfonds

Het Nationaal Groenfonds zet zich als transitiefinancier in voor innovatieve, duurzame projecten die impact hebben. Van duurzame landbouw en circulaire economie tot duurzame energie. Wat voor financieringen verstrekt het Nationaal Groenfonds dan precies en aan wie? Drie klanten en drie collega’s vertellen enthousiast over transitie financieringen in deze film.

Ontdek de vele toepassingen van ‘afval’ sinaasappelschillen bij PeelPioneers, de unieke samenwerking van de boeren op Schiermonnikoog voor meer biodiversiteit en minder stikstofuitstoot, bio-LNG gemaakt uit reststromen bij Nordsol en de belangrijke rol van de Groenfondsfinancieringen voor al deze projecten.

In het kort

We hebben ook een beknopte versie gemaakt van de film. Weinig tijd? Kijk de korte film om te weten te komen wat het Groenfonds doet.

In de films zijn mooie voorbeelden te zien van projecten die het Groenfonds financiert. Maar we financieren natuurlijk nog veel meer duurzame doeners. Hun verhalen vind je op onze projectenpagina. Er is ook nog veel meer te vertellen en ontdekken over PeelPioneersNordsol en (een van) de boeren op Schiermonnikoog. Bezoek daarvoor hun eigen websites.

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder