Twee eindejaarswensen vervuld

Welke maatschappelijke organisatie heeft een wens die wij kunnen vervullen? Die vraag stelden we een paar weken geleden. Prachtige aanmeldingen kwamen binnen. Daarna was het aan de medewerkers van het Groenfonds om te kiezen.

Het totaal beschikbare bedrag was € 2.500,-. Twee wensen kregen de meeste stemmen en pasten ook nog eens samen binnen het budget. Dit zijn de twee wensen die in vervulling gaan:

  • Een viltmachine voor Hemelwieg
  • Helmen en tekensokken voor KNNV, afdeling Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn
Twee eindejaarswensen vervuld

Een viltmachine voor Hemelwieg

De wens

Nathalie wil met onze eindejaarsbijdrage een viltmachine kopen die helpt bij het maken van de Hemelwiegjes.

De organisatie

Nathalie Roelofsen Nijzink maakt wiegjes voor kindjes die zijn overleden in de baarmoeder, om voor hen een mooi afscheid te verzorgen. De wiegjes worden gratis beschikbaar gesteld aan ziekenhuizen. De Hemelwiegjes zijn met de hand gevilt en worden gemaakt van merinowol gecombineerd met zijde en vlasvezels. Door het gebruik van natuurlijke materialen voelt het niet alleen heel zacht aan, maar kan het wiegje ook worden meebegraven.

Uit de motivatiebrief

“Hemelwieg maak ik vanuit mijn hart met heel veel liefde. Ik gun iedereen een goed begin van een rouwproces. Zelf hebben wij meegemaakt dat we onze tweeling met 15 weken zijn verloren. Toen was er niets voor ons. Gelukkig is dat nu anders. De ziekenhuizen waar hemelwieg nu al is, zijn heel blij dat ze een mooi wiegje kunnen schenken. En ik zou dat graag aan nog meer ziekenhuizen geven. Ik maa kalles alleen en de viltmachine zou voor mij extra kracht betekenen om dit te kunnen realiseren.”

Helmen en tekensokken voor KNNV

De wens

De KNNV, afdeling Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn, zou graag een donatie ontvangen voor 2 helmen met gelaatsbescherming en 18 paar antitekensokken, zodat de vrijwilligers beter beschermd zijn en veiliger kunnen werken.

De organisatie

De natuurwerkgroep van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, afdeling Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn, doet kleinschalig natuuronderhoud voor verschillende organisaties, te weten Utrechts Landschap, Provincie Utrecht, Gemeente Soest, Natuurmonumenten en ASR. De natuurwerkgroep bestaat nu zo’n 10 jaar en telt momenteel 18 deelnemers. Ze zijn elke vrijdagmiddag op een locatie in de regio actief.

Uit de motivatiebrief

“Wij hebben bijvoorbeeld veertien hectare aan heideveldjes geschoond en uitgebreid, ruim tachtig jeneverbessen vrijgezet en meegewerkt aan een korstmos herstelplan. Verder bestrijden we exoten zoals Japanse duizendknoop, Amerikaanse vogelkers, Amerikaanse eik en andere ongewenste opslag. We werken alleen met handgereedschap en komen zoveel mogelijk op de fiets naar de locatie.”

Waarom doet het Groenfonds dit?

We kunnen aan het eind van het jaar kerstkaarten versturen, of relatiegeschenken uitdelen. Bij het Groenfonds vinden we dat wij het geld dat hiervoor beschikbaar is beter kunnen besteden aan een maatschappelijk doel. Voorgaande jaren hebben we bijvoorbeeld een groen speeltoestel voor een school, een laptop voor een dierenhulporganisatie en scheppen voor MeerBomenNu aangeschaft van dat geld. Dit jaar vroegen we onze relaties om duurzame doelen aan te dragen. Uit de wensen die ingezonden werden hebben de medewerkers van het Groenfonds twee wensen gekozen.

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder

Dorit Bouwman
Dorit Bouwman
Adviseur (marketing-)communicatie