Winnaars tekenkaart bekend

In onze nieuwsbrief, op Twitter en onze site vroegen wij jullie de mooiste macro of close-up natuurfoto’s in te sturen om de Groenfonds tekenkaart te winnen. En we hebben gemerkt; zowel in als buiten Nederland wordt er veel moois van dichtbij op de foto gezet. Het was dan ook lastig kiezen en sommige inzenders maakten het ons nog lastiger door niet één maar meerdere fraaie beelden in te sturen.

De uiteindelijke keuze viel op drie foto’s die een bijzonder moment of bijzondere ontmoeting in beeld brengen.

Winnaars tekenkaart bekend

Over de drie winnaars

De omdenkende groene kikker, die bovenop het slangenhemd (de afgestroopte huid van een ringslang) zit, vonden we de mooiste foto. Ook door de compositie, de bijna zwart-wit tinten van kikker en huid met het felle groen er omheen. Harry Boeschoten maakte deze foto in Driebergen.

Dat close encounters met beestjes niet altijd vervelend zijn (zoals wel vaak met de teek) bewijst de foto van de meikever. De kleuren van deze foto maken het bijna tot een schilderij en we zijn benieuwd waar de voelsprieten op gericht zijn. Gerard Brouwer ving de meikever in beeld op Zegenoord in de Loenermark.

Oranje en uitbundig, maar dit keer niet Nederlands, is de orange trumpetvine, vol druppels van een recente regenbui en schitterend in de zon. Tjisse Brookman kwam dit plaatje tegen op Cuba.

Prijswinnaars, van harte gefeliciteerd. De tekenkaarten komen jullie kant op. We hopen dat ze jullie (niet te vaak) van dienst zullen zijn tijdens nieuwe natuurontdekkingstochten.

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder

Dorit Bouwman
Dorit Bouwman
Adviseur (marketing-)communicatie