Ecodorp bij Duurzame 100

Het Ecodorp Boekel staat op plek 20 van de Duurzame 100 van het dagblad Trouw. Het Groenfonds heeft de grond van het dorp gefinancierd.

De uitgangspunten van het Ecodorp – een totaal zelfvoorzienende gemeenschap met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk– passen goed bij de doelstellingen van het Nationaal Groenfonds.

Ecodorp Boekel

Lijst met de groenste denkers en doeners van Nederland

De mensen achter het Ecodorp hebben naast financiële hobbels ook qua regelgeving en acceptatie de nodige weerstand moeten overwinnen voor ze echt van start konden gaan. Extra mooi dus dat ze dit jaar bij de Duurzame 100 horen. Trouw presenteert jaarlijks een nieuwe lijst met de groenste denkers en doeners van Nederland.

Veel van de mensen achter de projecten die wij financieren of anderszins ondersteunen horen tot die groene denkers en doeners. Zo staat in de Duurzame 100 van dit jaar ook Fête de la Nature. Het Groenfonds is een van de founding fathers van de Nederlandse editie van dit jaarlijkse natuurfestival.

Bloeiende regionale economie

Projecten als het Ecodorp bevorderen de aantrekkelijkheid en vitaliteit van het platteland en dragen bij aan een bloeiende regionale economie. Het Ecodorp draagt ook bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties, zoals de verantwoorde en duurzame consumptie en productie.

Eerdere artikelen over het Ecodorp Boekel op onze website: Ecodorp eindelijk grond in bezit en Ecodorp in het Jeugdjournaal.

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder