Film duurzame energie

De energietransitie vraagt om forse ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie. We denken dan snel aan technische ontwikkelingen of hele nieuwe vormen van energieopwekking. Dat juist ook de financiering – of het gebrek daaraan – bepalend is voor de snelheid waarmee duurzame-energieprojecten van start kunnen gaan, blijft vaak onderbelicht.

In de film de verhalen van HoSt, Solease en Ammerlaan The Green Innovator en de rol van het Groenfonds bij de financiering van deze en andere duurzame energieprojecten.

Innovaties krijgen vaak lastig financiering

Het Nationaal Groenfonds speelt een belangrijke rol hierbij. Innovaties krijgen vaak lastig financiering, omdat de risico’s nog onvoldoende in te schatten zijn. Het is nieuw, het heeft zich nog niet op grote schaal bewezen. Wij zorgen er met onze co-financiering voor dat andere financiers het – daardoor beperktere – risico wel aandurven. Zo krijgen vernieuwende projecten en technieken sneller de kans zich in de praktijk te bewijzen. Daarbij is duurzaamheid van de hele keten ook een belangrijke voorwaarde voor het Groenfonds.

Meer over het werk en de projecten van:

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder