Groenfonds en klant Nordsol in EW magazine

In de uitgave van EW magazine van zaterdag 18 maart staat een interview met Léon van Bossum, CEO van technologiebedrijf Nordsol en onze collega Dick Boddeus over het belang van de transitiebrandstof bio-LNG. Het Groenfonds financierde deze eerste bio-LNG-installatie in Nederland van Nordsol.

Met name voor het zware wegtransport is bio-LNG nu al toepasbaar en een schoner alternatief voor fossiele brandstoffen. Gebruik van bio-LNG scheelt niet alleen flink op de CO2-uitstoot, maar vermindert ook uitstoot van fijnstof en stikstof.

Om steeds minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen zijn veel verschillende nieuwe opties nodig. Niet iedere brandstof is geschikt voor elk transportmiddel. Zo is elektrificatie van het zware transport nog niet mogelijk, omdat de batterijen die daarvoor nodig zijn te veel laadruimte in zouden nemen. Het Groenfonds financiert daarom juist andere alternatieven zoals bio-LNG. Léon van Bossum vertelt in het artikel in EW dat de eerste bio-LNG-installatie er mede dankzij het Groenfonds gekomen is: “Ze toonden lef door met een transitiefinanciering in te stappen in een project dat kapitaalintensief is en zich technisch en commercieel nog moest bewijzen.”

Inmiddels heeft de bio-LNG-installatie van Nordsol zich op beide vlakken bewezen, de productie en efficiency zijn verhoogd en het energieverbruik is verlaagd. En dat is precies wat wij willen bereiken met onze financieringen. Dick Boddeus: “De eerste stappen financieren, zodat je kunt laten zien dat het werkt. Het vliegwiel aan de gang krijgen, dat is onze taak.”

Lees het hele artikel hier (PDF) | Meer over bio-LNG | Meer over Nordsol 

Investment managers

Onze specialisten helpen je graag verder