Nationaal Groenfonds schenkt droger aan vogelopvang

Dit jaar sponsort het Nationaal Groenfonds een aantal maatschappelijke acties van onze eigen medewerkers. Eerder doneerden we al geld aan de fietstocht van collega Maarten, en nu is het de beurt aan het vrijwilligerswerk van communicatieadviseur Dorit.

Dorit is al sinds 2006 vrijwilliger bij de Vogelopvang van DierenZorg Eemland in Soest. Voor de verzorging van de vogels wordt veel gebruikgemaakt van handdoeken, gebreide nestjes en ander textiel. Die moeten iedere dag gewassen en gedroogd worden. “Vanwege onze kleine budget doen we dit tot nu toe met tweedehands machines die mensen ons schenken”, vertelt Dorit. “Dit zijn vaak erg oude drogers die hun beste tijd wel gehad hebben en ze gaan dus regelmatig stuk. Samen met het hoge stroomverbruik en het elke keer maar weer storten van de oude machines is dit niet een erg duurzame oplossing.”

Omdat wij de vrijwillige inzet van onze medewerkers zeer waarderen, en bovendien graag verduurzamen waar mogeijk, helpen we graag een handje mee. Het Groenfonds doneert daarom €500,- voor de aanschaf van een nieuwe, energiezuinige droger. Bij de vogelopvang zijn ze heel blij met de gift. “Dit lost drie problemen in één keer op: we hebben nu niet meer te maken met een kapotte droger, hoeven geen apparaten meer weg te gooien en verbruiken bovendien veel minder energie.”